Nieuw onderzoek, oud nieuws: ‘binnenklimaat scoort slecht’

Nieuw onderzoek, oud nieuws: ‘binnenklimaat scoort slecht’

Het CfPB heeft de jaarlijkse traditie om de CfPB indicator te formuleren die de gemiddelde tevredenheid en ontevredenheid weergeeft over 21 werkomgevingsaspecten. Het binnenklimaat scoort wederom laag bij kantoormedewerkers.

De meeste onvrede is zichtbaar bij de aspecten binnenklimaat, concentratiemogelijkheden en privacy. Hier is gemiddeld het hoogste percentage medewerkers ontevreden over.  Vorig jaar scoorde het binnenklimaat ook al slecht, zo bleek uit een ander onderzoek: ‘Klimaat op kantoor scoort belabberd’.

Gemiddeld zijn de meeste medewerkers juist tevreden over de aspecten bereikbaarheid van het gebouw, de communicatiemogelijkheden en het licht in de werkomgeving. Het meeste belang wordt gehecht aan het comfort van de werkplek, de bereikbaarheid van het gebouw en de concentratiemogelijkheden.

CfPB indicator 2015

Bron: CfPB Figuur 1: De CfPB Indicator 2015 – Gemiddelde percentages tevreden en ontevreden medewerkers over de verschillende werkomgevingaspecten (van meest naar minst tevreden)

Bron CfPB

De CfPB (Center for People and Buildings)-Indicator voor 2015 bestaat uit 118 casestudies met in totaal 20.320 respondenten uit 45 verschillende organisaties (gemeten in 2007–2014).

Voor meer informatie kan men het gehele artikel hier lezen.

Lees meer over het belang van de werkomgeving in de expertbijdrage van Dr. Ing. Lada Hensen Centnerová: ‘Kantoorgebouwen zijn sleutel tot gezondheid en productiviteit’

Bron en beeld: CfPB