Whitepaper: In vier stappen naar duurzaam energiebeheer

Whitepaper: In vier stappen naar duurzaam energiebeheer

In vier stappen naar duurzaam energiebeheer, dat beschrijft de whitepaper van Energiemedia. Leer zelf wat komt kijken bij het beheren én optimaliseren van de energieprestatie van vastgoed.

  • Ongeveer 50% van de servicekosten wordt bepaald door de kosten voor energie
  • Door optimalisatie van klimaatregelingen zijn besparingen mogelijk die oplopen tot 30%
  • Een energiezuinig gebouw spreekt gebruikers en toekomstige huurders aan
  • Energiebesparing is wettelijk verplicht door het Activiteitenbesluit

Voor wie?

Iedere professional betrokken bij het operationeel of technisch gebouwbeheer kan zijn of haar voordeel doen met een beter begrip van energiestromen, -verbruikers en -besparingsmogelijkheden.  Precies de kennis die nodig is om een programma voor energiebeheer op te zetten en de uitvoering daarvan te begeleiden.

Waarom?

Bestaande gebouwen in Nederland gebruiken meer energie dan alle huishoudens bij elkaar. Bovendien is het besparingspotentieel in bestaande bouw groot: ruim 30% is haalbaar en een deel daarvan kan gerealiseerd worden zonder ingrijpende (bouwkundige) maatregelen. Energiebesparing is een maatschappelijke en wettelijke verplichting. Maak het mogelijk om per m2 b.v.o. 20 euro te besparen, want maatregelen voor energiebesparing verdienen zichzelf terug.

Klik hier om naar de whitepaper te gaan!