Instructie ‘erkend deskundige energielabel’

Instructie ‘erkend deskundige energielabel’

Op 16 maart en 20 april organiseert RVO instructiebijeenkomsten voor professionals die ‘erkend deskundige energielabel‘ willen worden. Met deze titel komt de deskundige in beeld als een woningeigenaar zijn of haar energielabel wil registreren.

Het examenbureau voor de vastgoedbranche is de eerste die examens afneemt. Deze bijeenkomsten zijn voor EPA-opnemers en EPA-adviseurs die een bewijs van vakbekwaamheid hebben (conform BRL 9500-01) en erkend deskundige energielabel woningbouw willen worden. Ook niet-EPA-gediplomeerden komen in aanmerking, indien zij examen doen voor erkend deskundige energielabel woningbouw en een bewijs van vakbekwaamheid overleggen, aldus RVO.

Deskundige

Vanaf 2015 moeten woningeigenaren, wanneer zij hun woning willen verkopen, een definitief energielabel aanleveren. Dit kunnen zij doen door zelf gegevens aan de leveren over de woning. De erkend deskundige checkt deze gegevens en valideert de bewijsstukken in de webapplicatie van RVO.nl. Vervolgens ontvangt de woningeigenaar het definitieve energielabel van RVO.nl.

Programma

Het programma ziet er volgens RVO als volgt uit: ‘Tijdens de instructie, die circa 2,5 uur duurt, leert u werken met de webapplicatie en krijgt u een korte toelichting op de nieuwe methodiek op basis van het NEN 7120 Nader Voorschrift. Ook dient u tijdens de instructie een overeenkomst voor de toegang tot de webtool te ondertekenen. Na afloop van de instructie krijgt u de overeenkomst en een bewijs van deelname uitgereik’. Je kunt je hier inschrijven door de bijeenkomst.

Lees hier meer over het energielabel.

Bron: RVO.nl.