Maasdelta bespaart een miljoen euro met energie-inkoop

Maasdelta bespaart een miljoen euro met energie-inkoop

Woningcorporatie Maasdelta gaat in de komende drie jaar ruim een miljoen euro besparen door de collectieve inkoop van energie. Het optimaliseren van het energieleveringscontract en de dalende energieprijzen in 2014 dragen bij aan de kostenbesparing.

Persbericht – Na jarenlang niets gedaan te hebben aan zijn energiecontracten, gooide Maasdelta in 2014 het roer om in het kader van de eigen duurzaamheidsdoelstellingen en mogelijke kostenbesparing. De woningcorporatie vroeg partner INNAX Gebouw en Omgeving de bestaande energiecontracten te analyseren en opnieuw aan te besteden. Dit leverde een resultaat op van contracten met betere condities, betere leveringsvoorwaarden en lagere leveringstarieven die vastliggen voor de komende drie jaar, aldus INNAX.

Duurzaam en voordelig

Voor het afsluiten van een nieuw energieleveringscontract stelde Maasdelta samen met INNAX een programma van eisen op, dat aansluit op de duurzaamheidsdoelstellingen. Op basis hiervan is een aanbestedingstraject in gang gezet.

‘De tijd om over te stappen was rijp’, geeft John Zuidmeer aan, manager Vastgoed beheer bij Maasdelta Groep. ‘Met ondersteuning van INNAX is de overstap soepel verlopen en hebben we nu een geoptimaliseerd contract dat zorgt voor uniformiteit, meer slagkracht op de markt en grip op de kosten. Dankzij de gerealiseerde kostenbesparing kunnen we onze huurders bovendien een leuk financieel voordeel bieden.’

Ook het realiseren van CO2 reductie is voor Maasdelta erg belangrijk. Daarom heeft de corporatie gekozen voor de meest duurzame vorm van groene stroom; 100% Hollandse wind die dicht bij huis en echt groen wordt opgewekt.

Meer weten over energie-inkoop? Neem eens een kijkje in ons archief of bekijk deel 3 van de cursus Energiebeheer Gebouwen over dit onderwerp hier.

Bron: Persbericht INNAX