033Energie wil 2000 nul-op-de-meter woningen vóór 2020

033Energie wil 2000 nul-op-de-meter woningen vóór 2020

033Energie, een coalitie bestaande uit verschillende bedrijven, heeft de handen ineen geslagen om voor 2020 in Amersfoort 2000 woningen te renoveren naar Nul-op-de-Meter woningen.

Persbericht – Nul-op-de-meter staat voor een woning zonder energierekening. Het project leidt volgens de coalitie tot minimaal 200 banen en 90 miljoen euro aan particuliere investeringen. 033Energie heeft de afgelopen vijf jaar in Amersfoort energiebesparingsconcepten in Amersfoort ingevoerd, wat er toe heeft geleid dat ze nu optimaal voorbereid zijn voor het aanbieden van nul-op-de-meter.

Standaardiseren, opleiden en delen

Door in te spelen op type woningen die veel voorkomen kunnen de bedrijven sneller, beter en goedkoper nul-op-de-meter aanbieden. Bouwmensen, een van de deelnemende bedrijven, zal ook zelf mensen uit de branche opleiden om nul-op-de-meter concepten te kunnen maken en in te voeren. ‘Want goed opgeleide vakmensen zijn nodig om het resultaat te bereiken’, aldus de Economic Board Utrecht (EBU). Bouwmensen Amersfoort zorgt gedurende de projectuitvoering voor een passend educatie- en opleidingsprogramma voor huidig personeel en studenten uit de regio Utrecht. De opleiding en trainingen zijn beschikbaar voor alle bedrijven uit de regio Utrecht.

One stop shop

Bewoners kunnen via Centrum voor Duurzaam Renoveren ervaren hoe en in welk tempo hun woning naar nul-op-de-meter gerenoveerd kan worden en welke kosten en opbrengsten daaraan verbonden zijn. Hierbij is ook aandacht voor comfort, gezond binnenklimaat en levensloopbestendigheid van de woning, aldus EBU.

033Energie

033Energie is een coalitie bestaande uit drie bouwers (Bloemendal Bouw, Huurdeman B.V. en ABM Belbouw), Hogeschool Utrecht, Rabobank, gemeente Amersfoort, Energieambassade, Perfectkeur, Bouwmensen Amersfoort, Raab Karcher, Heilijgers Bouw en Seinen projectontwikkeling.

Bron: Persbericht Economic Board Utrecht
Beeld: Youtube