RVO lanceert Leidraad Energieprestatiecontracten

RVO lanceert Leidraad Energieprestatiecontracten

In samenwerking met Boot Advocaten en ESCoNetwerk.nl heeft de RVO een leidraad gemaakt om aanbestedende diensten te helpen met de inkoopprocedure van energieprestatiecontracten (EPC).

 

De Leidraad Aanbesteden beschrijft stapsgewijs hoe je een energieprestatiecontract aanbesteedt en opstelt. Het stappenplan is bedoeld voor organisaties die een EPC willen aanbesteden en ook voor opdrachtnemers en consultants.

Leidraad Energieprestatiecontracten

In een energieprestatiecontract worden de energiediensten die de uitvoerende partij gaat leveren beschreven. Alexandra Boot, van Boot Advocaten, en een van de opstellers van de Leidraad: ‘De complexiteit weerhoudt veel organisaties ervan om met ESCo’s en Energieprestatiecontracten te werken. Wij brengen vraag en aanbod bij elkaar en helpen bij het organiseren van het (PPS) proces. Wil je als publieke partij een complex proces integraal aanpakken, dan heb je vooraf veel informatie nodig uit alle relevante disciplines. Alleen dan kunnen marktpartijen adequaat reageren. De Leidraad aanbesteding energieprestatiecontracten is een soort routeplanner voor een effectief integraal inkoopproces van complexe projecten.’

Lancering Leidraad op ESCo Congres

De overhandiging van de Leidraad op het Nationale ESCo Congres 2015 vindt plaats tijdens Building Holland, in de Amsterdam RAI. Claudia Reiner, vicevoorzitter van Uneto-VNI en Alexander Boot, partner van Boot Advocaten bieden het stappenplan aan Richard Tieskens, directeur Vastgoedbeheer van het Rijksvastgoedbedrijf, op 31 maart aan om 11.40 uur.

Download hier de Leidraad Aanbesteden Energieprestatiecontracten (PDF-formaat)

Bron: Persbericht RVO
Beeld: Leidraad Aanbesteden Energieprestatiecontracten