Energie-efficiënt ziekenhuis in VS krijgt 800.000 dollar terug

Energie-efficiënt ziekenhuis in VS krijgt 800.000 dollar terug

Het UCSF Medical Center, een ziekenhuis in San Francisco, verbruikt 50 procent minder energie dan het gemiddelde Amerikaanse ziekenhuis. Hiermee bespaart het jaarlijks 784.000 dollar.

 

Zo blijkt uit de berekeningen van het Amerikaanse nutsbedrijf Pacific Gas & Electric (PG&E), aldus Duurzaambedrijfsleven.nl. Het ziekenhuis kreeg onlangs 804.000 dollar terug via de energieleverancier dankzij energiebesparende maatregelen. ‘Door innovatieve duurzame maatregelen in het ziekenhuis te incorporeren, heeft UCSF een nieuwe standaard gezet voor de zorgsector’, zo zegt Laurie Giammona, senior vicepresident bij PG&E, in een persbericht.

Elektriciteitsverbruik gehalveerd

In februari 2015 opende het UCSF Medical Center in Mission Bay, San Francisco haar deuren. Het nieuwe ziekenhuis verbruikt 50 procent minder elektriciteit dan een gemiddeld Amerikaans ziekenhuis, zo blijkt uit PG&E’s berekeningen. Verder wint het ventilatiesysteem warmte terug en wordt de jaarlijkse CO2-voetafdruk met 390 ton teruggedrongen door gebruik te maken van zonnepanelen en laadstations voor elektrische auto’s.

Het ziekenhuis zegt vanaf het begin af aan alles gedaan te hebben om het gebouw zo energieneutraal mogelijk te maken. Sinds 28 januari 2015 heeft het UCSF ook een LEED Gold certificering (kijk voor meer informatie over LEED certificering in Nederland in ons archief).

Meer lezen

Lees het volledige bericht op duurzaambedrijfleven.nl of kijk hier voor alle berekeningen van PG&E voor het UCSF ziekenhuis.

Bronnen: Persbericht UCSF, duurzaambedrijfsleven.nl
Beeld: Screenshot Youtube, UCSF ziekenhuis