Johnson Controls introduceert dashboard voor gebouwautomatisering

Johnson Controls introduceert dashboard voor gebouwautomatisering

Op de ISH-beurs kondigde Johnson Controls een nieuw product aan voor het verbeteren van gebouwbeheer en klimaatbeheer: het Metasys Energy Dashboard. Hiermee kan efficiënter gebruik gemaakt worden van de Metasys® automatisering systemen.

Johnson Control is een grote speler op het gebied van gebouwautomatisering in klimaatregulering van met name kantoorpanden. Het was al eerder mogelijk een applicatie te downloaden voor iOS apparaten om zo een Metasys systeem aan te sturen. Door het scannen van een QR code is het mogelijk dat elke werknemer inzage krijgt in de actuele waardes van het verbruik van omgevingen of toestellen. Het is met de app ook mogelijk persoonlijke voorkeuren in te stellen, zoals de temperatuur op stand van zonneschermen.

Het Metasys Energy Dashboard

Nu heeft Johnson Control hier een product aan toegevoegd. Het Metasys Energy Dashboard is een nieuwe software die speciaal ontwikkeld is voor inzage in energieverbruik in bedrijfspanden, maar liefst 38% van de energie wereldwijd wordt verbruikt door het faciliteren van energiebehoeftes van bedrijven, hier is dus nog veel terrein te winnen op het gebied van duurzaamheid. Met de Metasys Energy Dashboard hoopt Johnson Controls hier aan bij te kunnen dragen.

De data van Metasys gebouwbeheersystemen wordt opgeslagen in verschillende applicaties, die vervolgens op het dashboard bekeken kunnen worden. Hierbij kan de software persoonlijk worden ingericht: zo kan de focus liggen op het realtime energieverbruik, maar kan het dashboard ook voorspellingen doen over de hoeveelheid energie die in de toekomst nodig zal zijn. Hierdoor kan er efficiënter worden omgegaan met de facilitering van grote gebouwen als ziekenhuizen en kantoorpanden.

Bron&Beeld: Johnson Controls