LED veldverlichting voor PSV

LED veldverlichting voor PSV

Het Philips stadion zal het eerste stadion in Nederland zijn met LED veldverlichting. Philips claimt dat haar LED veldverlichting ´s werelds eerste LED-sportveldverlichting is die voldoet aan de strengste eisen van internationale televisiezenders en sportfederaties.

Met deze innovatieve verlichting zou het mogelijk zijn specifieke delen van het veld uit te lichten tijdens voetbalwedstrijden of andere evenementen. De kleinste gebaren en emoties zouden zichtbaar zijn voor bezoekers van het stadion en televisiekijkers thuis. Voor stadioneigenaren zijn de onderhouds- en overige operationele kosten van het lichtsysteem laag door de duurzame eigenschappen van LED verlichting, aldus Philips.

Kijkervaring
Frank van der Vloed, General Manager Philips Lighting Benelux : ‘We zijn er trots op dat wij het Philips stadion als eerste stadion in Nederland verlichten met LED veldverlichting. Hiermee zal de kijkervaring in het stadion dynamischer en beter worden. De lichtkwaliteit zal verhoogd worden en voldoet aan de strengste eisen van de Europese tv zenders. Hierdoor zullen de supporters in het stadion en ook thuis de sfeer optimaal kunnen beleven. Met deze investering in het Philips stadion geven we verdere invulling aan onze ambities om gezamenlijk te innoveren op gebied van stadionverlichting en gezondheid.’

Supporters
Algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV: ‘Wij zijn verheugd dat wij als eerste club in Nederland LED veldverlichting krijgen in het Philips Stadion. Het is de beste, meest moderne verlichting voor alle supporters om de wedstrijd te beleven. Ook sluit deze innovatieve verlichting volledig aan bij het ambitieniveau van PSV en Philips om ook buiten het veld zowel nationaal als internationaal op topniveau mee te draaien. Dat we hierin voorloper zijn, past bij de visie van de club.’

De uitvoering van het project zal gedaan worden door Heijmans en de constructiewerkzaamheden worden uitgevoerd door Hesta Eindhoven B.V. Heijmans is tevens betrokken geweest bij het installatieontwerp voor het stadion.

Een voorbeeld van zo’n LED veld lamp:

LED veldverlichting Philips voetbal stadion