VDR bouwgroep realiseert duurzaam logisitiek distributiecentrum

VDR bouwgroep realiseert duurzaam logisitiek distributiecentrum

De Belgische investeerder Groep Heylen laat door de VDR bouwgroep een logistiek distributiecentrum realiseren: de VE-commerce Logistic Campus. De campus wordt gebouwd op Trade Port Noord in Venlo.

 

De VE-commerce Logistic Campus is een zogenaamd ‘collaborative warehouse’, met de gigantische oppervlakte van 140.000 vierkante meter. Juist deze grote oppervlakte moet volgens Groep Heylen voor een spaarzaam grondgebruik en een efficiënt gebruik van energie zorgen.

Duurzaam materiaal

De VDR Bouwgroep gaat Groep Heylen ook begeleiden bij de BREEAM-NL certificering. Het streven is dat het gebouw de certificering  ‘very good’ krijgt. Deze duurzaamheid van het gebouw komt voort uit het toepassen van een hybride draagconstructie die bestaat uit een combinatie van beton en staal. Voor de constructie van de kolommen, wanden en het dak worden duurzame, gerecyclede materialen ingezet.

Het logistiek centrum wordt gebouwd op Trade Port Noord in Venlo, een bedrijventerrein dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Bovendien heeft het terrein een eigen energiebedrijf: Etriplus. Het realiseert de verduurzaming van de energievoorziening en de verbetering van de concurrentiepositie van de ondernemers in het gebied. Etriplus treedt vooral op als ontwikkelaar van duurzame energie-oplossingen.

Bron: Groep Heylen en Trade Port Venlo