Lidl realiseert duurzame uitbreiding winkelcentrum Heyhoef

Lidl realiseert duurzame uitbreiding winkelcentrum Heyhoef

Lidl Nederland gaat in de Tilburgse wijk Reeshof een grote, moderne en duurzame uitbreiding van het bestaande winkelcentrum ‘Heyhoef’ realiseren. Verwacht wordt dat het filiaal een energielabel A++++ gaat krijgen.

 

Persbericht – De uitbreiding van winkelcentrum Heyhoef is een ontwikkeling van Rialto Vastgoedontwikkeling, samen met eigenaar Lidl Nederland. Willems Bouwbedrijf is verantwoordelijk voor de realisatie. Op feestelijke wijze gaven de drie partijen gisteren samen met Wethouder Mario Jacobs het officiële startsein voor de bouw.

Duurzaam ondernemen

Duurzame bouw noemt Lidl vanzelfsprekend. De gehele uitbreiding van het winkelcentrum wordt dan ook op uiterst duurzame wijze gebouwd, zo zegt het bedrijf. Het Lidl-filiaal zal een energielabel A++++ krijgen. Zonnepanelen, LED-verlichting, verhoogde isolatiewaarden, HR+++ isolatieglas, duurzame bouwproducten, regenwater infiltratie en verhoogde isolatiewaarden zijn een aantal van de punten die resulteren in het hoogst haalbare energielabel.

Aanwinst voor Tilburg

Lidl noemt het fantastisch dat de langverwachte uitbreiding van winkelcentrum Heyhoef dankzij de inbreng en het initiatief van Rialto Vastgoed en Lidl Nederland nu eindelijk van start gaat. ‘De extra winkeloppervlakte én discountsupermarkt Lidl zijn een welkome aanvulling op het bestaande winkelaanbod in de wijk Reeshof. Na deze uitbreiding is winkelcentrum Heyhoef weer klaar voor de toekomst!’, aldus wethouder Mario Jacobs van Ruimtelijke Ordening.

Bron: Persbericht Lidl

Beeld Lidl: Lidl / Persvoorlichting Lidl