Wanneer is zonne-energie rendabel?

Wanneer is zonne-energie rendabel?

Hoe bepaal je als vastgoedbeheerder of facility manager of een Pv-installatie uit kan? Met of zonder subsidie en met of zonder salderingsregeling. Het aantal variabelen is gróót. In deze crash course komen alle ins & outs aan bod in één middag.

Onder leiding van solar expert Jan Willem Jehee worden deelnemers wegwijs gemaakt in alle factoren die van belang zijn voor het rendabel toepassen van zonnestroom installaties. Wanneer toepassing zinnig is gelet op de technische randvoorwaarden en welke investering daarbij komt kijken. Welk vermogen opgeleverd wordt en wat dit in financiële zin betekent, voor klein- en grootzakelijke klanten. Welke subidies mogelijk zijn, of de salderingsregels gelden en met welke belastingschijven gerekend moet worden. Belangrijkste onderwerp is het bouwen van een businesscase aan de hand van een rekenmodel, met scenario’s voor de prijsontwikkeling van elektriciteit.

(Niet) op ieder dak past een paneel

De crash course ‘Wanneer is zonne-energie rendabel’ is gericht op iedere professional die wil rekenen aan de mogelijkheden en opbrengsten van Pv-installaties, groot en klein. De training wordt gehouden op locatie in Utrecht van 13.00 tot 17.00 uur. Deelnemers ontvangen het cursusmateriaal digitaal. We sluiten af met een borrel voor onderling nadere kennismaking.

Crash course solar: ‘Wanneer is zonne-energie rendabel’; eerstkomende editie 18 juni – inschrijven kan nog! Lees hier het complete programma.