Bruynzeel Storage Systems kiest voor circular lighting van Philips

Bruynzeel Storage Systems kiest voor circular lighting van Philips

Bruynzeel Storage Systems heeft afgelopen maandag een contract ondertekend waarin het een samenwerking aangaat met Philips voor de circulaire verlichting van de productiefaciliteit in Panningen.

 

Persbericht – De verlichting is in samenwerking met Op het Veld Elektrotechniek gerealiseerd. Igor La Vos, CEO bij Bruynzeel Storage Systems noemt de samenwerking ‘een logische keus’.

Circulair denken

Volgens La Vos zit circulair denken in hun genen: ‘Van de opzet van onze ontwerpen tot het aanbrengen van poedercoatings […]. Om hierin écht meters te maken, zoeken we actief naar partners die dezelfde circulaire visie uitdragen en heel belangrijk: ernaar handelen.’ Philips bleek de logische keuze doordat het bedrijf met een aantrekkelijke budget-neutrale oplossing kwam die voorzag in een lichtoplossing met de meest energiezuinige producten en maximaal (her)gebruik van grondstoffen, zo meldt het bedrijf.

Frank van der Vloed, general manager bij Philips zegt dat de samenwerking met Bruynzeel verder gaat dan alleen duurzaam inkopen. Circulaire verlichting verandert volgens van der Vloed niet alleen de manier van lichtconsumptie, maar ook de manier van zaken doen. Zo neemt Bruynzeel niet langer producten af die licht geven, maar alleen het licht zelf. Dit zou bijdragen aan maximaal hergebruik van apparatuur en zoveel mogelijk behoud van grondstoffen.

Circulaire economie

De binnenverlichting van Philips is ontwikkeld op basis van de circulaire economie en zal de komende jaren voor een vast bedrag door Bruynzeel worden ingekocht. Philips blijft eigenaar van de armaturen en lampen en Bruynzeel wordt de gebruiker ervan. Zo blijft eerstgenoemde verantwoordelijk voor het beheer, het onderhoud en de innovatie van de verlichting en kan er tot 73 procent op de totale energieconsumptie bespaard worden, aldus Philips.

Philips zegt met circulaire verlichting een nieuwe lichtoplossing te willen bieden met de meest energiezuinige producten, waarvan het bedrijf het gebruik en hergebruik van grondstoffen maximaliseert. Eerder ging de lichtfabrikant ook al een soortgelijke samenwerking aan met Schiphol.

Beeld verlichting: Shutterstock