BAS helpt personeel zorginstelling Zienn bij energiebesparing

BAS helpt personeel zorginstelling Zienn bij energiebesparing

Zorginstelling Zienn heeft de afgelopen twee jaar al ruim 100.000 euro bespaard door de maatregelen van energiebesparingsmaatschappij BAS op te volgen. De komende jaren helpt BAS het personeel van Zienn nog verder te bezuinigen op energiekosten.

Persbericht – Niet alleen de gebouwen worden energiezuiniger, ook de werknemers van Zienn kunnen gebruik maken van de expertise van BAS, zodat zij hun energierekening naar nul kunnen brengen. De afgelopen twee jaar heeft de zorginstelling 445.000 kWh en 126.000 m3 gas bespaart, een besparing van bijna 28 procent. Er zijn bij Zienn 637 zonnepanelen geïnstalleerd bij diverse locaties. Ook zijn er zonneboilers geplaatst en zijn daken en ramen verder geïsoleerd.

Verder is er veel gebruik gemaakt van LED-verlichting en zijn er bewegingssensoren op de ramen van de monumentale gebouwen geplakt. De maatregelen hebben Zienn ruim 100.000 euro opgeleverd, maar het bedrijf gaat nu dus nog een stap verder.

Energiebesparing thuis

Niet alleen op het werk, maar ook bij de personeelsleden thuis moet er met het advies van BAS flink bespaard gaan worden op de energierekening. Door slimme meters en een monitoringssysteem te plaatsen en door per locatie op een ludieke manier te gaan besparen wordt de besparing bij medewerkers en cliënten niet alleen door fysieke maatregelen maar ook door gedragsverandering bewerkstelligt.

Er komt een energiebesparingsprogramma voor medewerkers. Zo kan het personeel tegen gereduceerd tarief een energiescan laten maken van hun eigen huishouden door BAS.

Zienn en BAS

Zienn ondersteunt mensen die in een crisis zitten, dakloos zijn of voor wie huisuitzetting dreigt. Zienn heeft vestigingen in Friesland, Groningen en Drenthe. De instelling heeft zo’n 300 medewerkers in dienst.

Zienn is de eerste klant waarbij BAS ook de medewerkers heel nauw betrekt bij de energiebesparing. ‘Energiebesparing is ook vooral bewustwording. Door onze energiescan tegen een laag tarief aan te bieden aan de medewerkers van Zienn , worden medewerkers zich thuis ook meer bewust van hun eigen gedrag op het gebied van energiebesparing’, zegt directeur Richard van Ravenstein van BAS.

Beeld Logo: BAS / BAS