Voor het eerst meer ledlampen dan spaarlampen verkocht

Voor het eerst meer ledlampen dan spaarlampen verkocht

Er zijn in 2014 voor het eerst meer ledlampen dan spaarlampen verkocht. Het verkoopvolume van ledlampen steeg van 7,2 miljoen naar 11,2 miljoen stuks, een toename van 55 procent. Dat blijkt uit de cijfers van inzamelorganisatie Lightrec.

Lightrec heeft de inzamelcijfers over de periode van 2010-2014 op hun website gepubliceerd. Daaruit blijkt dat er steeds meer lampen en armaturen worden ingezameld, mede dankzij de actieve inspanningen van de organisatie in zowel de consumentenmarkt als de bedrijvenmarkt. Daarnaast is er een stijgende lijn te zien in de verkoop van ledlampen.

Verkoop stabiel, stijging led

Hoewel de verkoop het afgelopen jaar per saldo stabiel was, wijzigde de samenstelling sterk, aldus Lightrec. De verkoop van ledlampen steeg met 55 procent, terwijl het aantal verkochte spaarlampen een tegenovergestelde trend liet zien. In 2014 werden er 6,2 miljoen spaarlampen verkocht, een daling van 43 procent ten opzichte van 2013 (10,8 miljoen). De lijnen in onderstaande verkoopgrafiek kruisten elkaar in 2014.

Lightrec-verkoopcijfers

Bekijk de volledige inzamelresulaten van Lightrec hier.

Beeld ledverlichting: Shutterstock
Beeld Lightrec-verkoopcijfers: Jaarboek 2014 / Lightrec
Beeld Lightrec-verkoopcijfers: Lightrec / Jaarverslag 2014