98% minder CO2 voor kantoren AkzoNobel en Stibbe

98% minder CO2 voor kantoren AkzoNobel en Stibbe

Cofely wordt verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie van de warmte- en koudelevering voor de nieuwe kantoren van AkzoNobel en Stibbe op de Zuidas in Amsterdam. De twee gebouwen gaan samen gebruikmaken van dezelfde warmtekoudeopslag (WKO), die over een oppervlak van 32.000 m² een CO2-reductie van 98%, of 684 ton CO2 per jaar, zal realiseren.

Alle kosten in kaart

Het contract past binnen de Total Cost of Ownership benadering van energie-installaties, die Cofely uitdraagt als een manier om dergelijke projecten tot stand te brengen. Dit wil zeggen dat het bedrijf alle kosten, inclusief de kosten van het beheer en onderhoud, in kaart brengt voor de afnemende partij. Op deze manier wordt het voor de betrokken partijen eenvoudiger te zien wat een project gaat kosten en opleveren.

De Zuidas is al langer bezig met energiezuinig vastgoed realiseren. Zo bleek begin dit jaar dat het vastgoed op de Zuidas gemiddeld 20% hoger scoort op het gebied van energiezuinigheid dan het landelijk gemiddelde. In maart ondertekenden 24 partijen bovendien de Ambitieverklaring Zuidas 2015-2020, waarin het streven staat om zo veel mogelijk duurzame energie af te nemen en duurzaam vastgoed te bouwen of bestaande bouw te renoveren.

Bron: Cofely