De 10 best gelezen berichten deze zomer

De 10 best gelezen berichten deze zomer

Dit zijn de berichten die deze zomer het meest zijn gelezen op EnergieVastgoed. De trend is duidelijk: nul-op-de-meter-woningen en initiatieven om vastgoed energieneutraal te maken zijn tot nu toe het meest populair. Lees de top 10!

 1. Nul op de meter met lucht-warmtepomp in dak
  Woningcorporatie Wonion bouwt 32 woningen die mede dankzij de toepassing van de Hydrotop warmtepomp energieneutraal zijn in het gebruik. Klaassen Groep realiseert de woningen.
 2. Duizend Brabantse woningen worden nul-op-de-meter
  Provincie Noord Brabant, gemeenten, bouwbedrijven, industrie, woningcorporaties, energiecoöperaties, banken en onderwijsinstellingen gaan de samenwerking aan om 1000 nul-op-de-meter-woningen te realiseren.
 3. Woning in Tilburg straks verwarmd door infrarood
  In september wordt in Tilburg een sociale huurwoning vervangen voor een ‘prefab’ woning die in één dag gebouwd wordt. Deze woning is een nul-op-de-meterwoning en zal worden verwarmd door middel van infrarood.
 4. Energieprestatievergoeding voor nul-op-de-meterwoning
  Verhuurders mogen een energieprestatievergoeding aan hun huurders vragen wanneer ze hun woningen tot een (bijna) energieneutrale of nul-op-de-meterwoning renoveren.
 5. RVO: scholen betalen méér voor energie dan zij ontvangen
  Nog steeds is de energieprestatie van schoolgebouwen in veel gevallen bedroevend. Scholen betalen zelfs meer voor energie dan zij als vergoeding daarvoor ontvangen. De rekening wordt dan betaald met geld dat voor andere doeleinden is verstrekt, schrijft RVO in een nieuwe leidraad.
 6. Het kan: wonen zonder energieaansluiting
  De Nederlandse start-up Sustainer Homes bouwt zeecontainers om tot zelfvoorzienende woningen. Energiebedrijf Eneco koopt de allereerste Sustainer en gaat voor minimaal twee jaar de samenwerking aan.
 7. Elkien: ‘Eenderde woningvoorraad energieneutraal in 2030′
  Woningcorporatie Elkien heeft de ambitie neergezet om 22.000 huizen binnen vijftien jaar tot energieneutraal te renoveren. Met verschillende marktpartijen experimenteert Elkien al met energieneutrale woningen.
 8. Prefab zonnepanelen geïntegreerd in dakkap
  Importeur en groothandel Klimaatgarant Solar is begonnen aan een project in de nieuwbouwwijk Rijswijk-Buiten waarbij zonnepanelen direct geïntegreerd worden aangebracht in de dakkap fabriek van aannemer Roosdoom Tijhuis.
 9. Fonds van 100 miljoen euro voor verduurzaming VvE’s
  Het Nationaal Energiebespaarfonds (NEF) wordt op 1 juli opengesteld voor Vereniging van Eigenaren (VvE). Hiermee neemt het NEF een belangrijke hobbel weg naar verduurzaming van de woningvoorraad.
 10. Convenant netbeheerders en meetbedrijven spaart geld en tijd
  Onafhankelijke meetbedrijven kunnen nu zonder toezicht van de netbeheerder toegang krijgen tot meterruimtes. Dit spaart tijd, geld en gedoe. Overstappen van meetdiensten wordt gemakkelijker.