‘Zuidas is 26% duurzamer dan Nederlands gemiddelde’

‘Zuidas is 26% duurzamer dan Nederlands gemiddelde’

Een duurzaamheidsonderzoek uitgevoerd door bbn adviseurs wijst uit dat de kantoren aan de Zuidas in Amsterdam op de BREEAM-NL In Use schaal 26% hoger scoren dan het gemiddelde.

Consultancybureau bbn adviseurs heeft in opdracht van de Green Business Club Zuidas onderzoek gedaan naar de kantoorgebouwen. Aan de Zuidas staat zo’n 950.000 m2 kantoorruimte, waarvan 74% in het onderzoek betrokken is. De duurzaamheidsscore werd bepaald aan de hand van de BREEAM-NL In Use methodiek. Uitkomst is dat de onderzochte gebouwen een gemiddelde score hebben van 53%, en dat is 26% hoger dan het gemiddelde voor Nederland. Dit publiceerde Consultancy.nl vanochtend op haar website.

Energie

Bij het duurzaamheidsonderzoek worden meerdere aspecten betrokken. Onderdeel van ‘Gebruik’ is het onderwerp energie. Het rapport vermeldt hierover dat de gemiddelde score op het onderdeel energie 49% bedraagt. In heel Nederland is dit 34%. Zuidas kent een relatief jonge voorraad kantoren. Dit heeft niet alleen effect op het gunstige energielabel. De moderne hoogwaardige inrichting en voorzieningen op kantoor zorgen ook voor een hogere score voor het gebruik van de kantoren, zo stelt het rapport.

De Groene Werkplek

De Green Business Club Zuidas, een initiatief van de Dutch Green Building Council (DGBC), heeft bbn adviseurs gevraagd het onderzoek uit te voeren, passend in ‘De Groene Werkplek‘. De Groene Werkplek richt zich ‘op de stimulatie van gezondere kantoren, gezondere werkplekken en gezondere werknemers’ en heeft op de website het onderzoeksrapport gepubliceerd, samen met onderstaande infographic. Klik hier of op de infographic voor meer informatie en het rapport.

groene_werkplek

Beeld Zuidas3: migdejong
Beeld groene_werkplek: De groene werkplek