Regeltechniek verwarmingsinstallaties belooft 40% energiebesparing

Regeltechniek verwarmingsinstallaties belooft 40% energiebesparing

Onder de naam eNEEF komt Eagle Energy met een innovatieve zoneregeling voor verwarmingsinstallaties in utiliteitsgebouwen. De regeling anticipeert op de te verwachten warmtevraag en verwarmt niet meer dan nodig.

Persbericht – De innovatieve zoneregeling zorgt voor een forse besparing op het gasverbruik van verwarmingssystemen. De De eNEEF zorgt ervoor dat de warmtebron vooraf weet hoeveel vermogen en welke watertemperatuur nodig is om binnen de door de eNEEF berekende en beschikbare tijd een specifieke ruimte te verwarmen. Hierdoor maakt de warmtebron nooit meer warmte aan dan nodig is en wordt de warmte zo efficiënt en effectief mogelijk afgegeven.

De eNEEF is adaptief. Dit houdt in dat het leert van de omstandigheden en zich aanpast aan het gebruik van de verwarmingsinstallatie door de gebruiker. Zo weet de installatie vooraf welke temperatuur waar en wanneer gevraagd wordt en past het daar zijn strategie op aan.

40% besparing

Van veel verwarmingsinstallaties is de stooklijn of klimaatregeling niet optimaal ingeregeld. Dit zorgt voor een zeer slecht rendement en voor comfortklachten. De grootste oorzaak daarvan is onbalans in de verwarmingsinstallatie, zegt Eagle Energy. Bij installatie van de eNEEF wordt deze weer in balans gebracht. Doordat de verwarmingsinstallatie dankzij de eNEEF de gebruiksvoorkeuren kent en het systeem perfect in balans is, kan in elke warmtebehoefte worden voorzien, waardoor het comfort significant toeneemt. De eNEEF kan worden toegepast in combinatie met iedere bestaande centrale verwarmingsinstallatie en levert een besparing van meer dan 40% op het gasverbruik.

Prestatieovereenkomst

Het besparingspotentieel in utiliteitsgebouwen is groot en voor gasverbruik is volgens onderzoek 37% besparing haalbaar. Met de eNEEF slimme zoneregeling wordt deze besparing mogelijk. De leverancier Eagle Energy claimt een terugverdientijd van maximaal vijf jaar en geeft daarvoor ook een garantie af, opgesloten in een energieprestatiecontract. De regeling past in de EIA maatregelenlijst en is ook geschikt voor Green Lease constructies. Zowel voor gebouweigenaren als voor de gebruikers biedt de oplossing directe financiële voordelen. De eNEEF-regeling is gepatenteerd.

eneefA

Een verwarmingssysteem in onbalans: links onderin het gebouw is de hoeveelheid water die door de radiatoren stroomt veel groter dan rechtsboven. eNeef zorgt voor (dynamische) balans zowel in vollast als deellast. 

slider_energie_Vakbeurs-ENERGIE-e1441019268201

Eagle Energy is vertegenwoordigd op de Vakbeurs Energie, in het Energy Innovation Lab, op standnummer A006 (hal 3).
Beeld eneefA: Eagle Energy