Juiste strategie energie-inkoop levert grote besparingen op

Juiste strategie energie-inkoop levert grote besparingen op

Hoe komt prijsvorming op de energiemarkt tot stand? Waarover kun je onderhandelen met je energieleverancier? Hoe bouw je een contract op dat past bij je vastgoedportefeuille? Volg de cursus ‘Energie-inkoop en contractbeheer’.

Professionals betrokken bij vastgoedbeheer zitten meestal niet aan tafel als het om de inkoop van energie gaat. Dat is een gemiste kans, want de vastgoedbeheerder die de gebouwen kent, kan doelgericht onderhandelen met de energieleverancier. Daarover gaat de cursus ‘Energie-inkoop en contractbeheer’ van Energiemedia. De cursus-in-één-dagdeel is onderdeel van de cursusreeks Energiebeheer Gebouwen, maar kan ook apart gevolgd worden.

Strategische inkoop

Met de cursus wordt de strategische inkoop van energie behandeld en leren deelnemers voor hun organisatie hoe zij invloed kunnen hebben op de energiekosten en de prijsbepaling. De voor velen ondoorzichtige energiemarkt wordt begrijpelijk gemaakt door energie-expert Jeroen Setz (foto), specialist in inkoop en contractbeheer van energie.

Steeds meer organisaties nemen geen genoegen meer met standaard contractvormen en onduidelijke tarieven. Door het inschakelen van onafhankelijke inkoopadviseurs wordt het mogelijk zelf de energiekosten te bepalen en direct in te kopen op de energiebeurs. Met de juiste inkoopstrategie en risicoafweging zijn grote besparingen mogelijk.

Reserveer nu uw deelname

Op de cursusdagen 4 en 5 november zijn nog plaatsen beschikbaar, in resp. Zwolle en Utrecht. De cursus begint om 13.00 uur en wordt rond 17.00 uur afgerond met een drankje. Reserveer uw deelname via het aanmeldformulier.

Ik kan de cursus EnergieBeheer Gebouwen van EnergieMedia van harte aanbevelen. Kundige docenten geven in vier inspirerende en interactieve middagen uitstekend uiteen hoe energiebesparing, -inkoop, -monitoring en contractering in zijn werk gaat en wie je daarbij kunt betrekken. Ik heb er een hoop van geleerd en kan dit zeker toepassen in mijn missie om de Nederlandse bedrijventerreinen energiezuiniger te maken.’

– Bart van de Velde, Projectmanager Duurzaamheid APPM

Cursus Energie-inkoop en Contractbeheer