Wereldprimeurs op LED Expo Benelux 2016

Wereldprimeurs op LED Expo Benelux 2016
PARTNERBIJDRAGE

Op de LED Expo op 27 en 28 januari zullen ruim 125 koplopers in de groeiende markt voor energiezuinige binnen- en buitenverlichting zich presenteren, met tal van innovaties toepasbaar in de gebouwde omgeving.

Ledverlichting is big business. Wereldwijd kent kent ledverlichting een marktpenetratie van 30 procent in 2015. In Nederland wordt sinds het begin van 2015 maar liefst 55 procent méér ledverlichting verkocht dan spaarlampen; dit zijn 11 miljoen(!) stuks. Tevens groeit de ledverlichtingsmarkt in Nederland jaarlijks met 25 procent*. Ruim 125 van de koplopers in deze groeiende markt presenteren hun primeurs en innovaties tijdens de exclusieve internationale verlichtingsvakbeurs LED Expo Benelux, op 27 en 28 januari 2016 in de Brabanthallen in Den Bosch.

Lantaarnpalen die de muziek afspelen van je mobiele telefoon, winkelverlichting die klantenwensen kan uitlezen van smartphones en gewenste producten kan aanlichten, verlichting die de gezondheid verbetert en verlichting die de veiligheid en arbeidsproductiviteit verhoogt. Een kleine greep uit de honderden innovaties die te bewonderen zijn tijdens de vakbeurs LED Expo Benelux.

Ledverlichting

“Ledverlichting is dé lichtbron van de toekomst. Ledverlichting is elektronica (net als je mobiele telefoon) en kent daarmee oneindige nog onontdekte toepassingen. De ontwikkelingen gaan op dit moment razendsnel”, aldus Henriëtte Vrisekoop, directeur van LED Expo Benelux. “Een consument koopt al een ledlamp voor onder de 10 euro, maar zelfs wanneer deze nog 50 euro zou kosten, is het nog steeds voordeliger dan een traditionele gloeilamp. Dat heeft niet alleen te maken met de veel lagere energiekosten, maar vooral met de veel langere levensduur. Voor ondernemers geldt vaak een terugverdientijd van minder dan twee jaar”, aldus Vrisekoop.

Wereldprimeur

De Nederlandse verlichtings- en designmarkt zijn internationaal toonaangevend en komen samen tijdens LED Expo. Zo wordt voor het eerst tijdens een internationale verlichtingsvakbeurs een openbare verlichtingstentoonstelling (van ruim 200 m2) gepresenteerd. Deze unieke tentoonstelling, met de titel Ademend Licht, is ontworpen door LXLBSNX: contextual lighting, een samenwerkingsverband tussen Nederlands bekendste lichtadviseur Ellen de Vries (LuxLab) en Geurt Grosfeld (Sonax).

Naast deze exclusieve OVL tentoonstelling vindt de LED Expo-bezoeker in het entreegebied de intrigerende expositie AREA 51, waar acht Nederlandse én buitenlandse bedrijven de lichtarmaturen presenteren van verschillende internationale designers uit hun portfolio. AREA 51 wordt georganiseerd in samenwerking met de Lighting Design Academy.

LED: the future of light

De LED Expo Benelux is een vakbeurs, exclusief voor ondernemers en ambtenaren. Deze vakbeurs 2.0, een innovatieve hybride van tentoonstelling en kennis-, sales-, en netwerkplatform, ontwikkelt zich net zo snel als de verlichtingsmarkt. Met circa 125 gespecialiseerde LED-bedrijven biedt LED Expo Benelux een compleet beeld van het actuele aanbod. Met meer dan dertig workshops en seminars krijgen bezoekers waardevolle en direct toepasbare informatie. Zakelijke bezoekers vinden meer informatie op ledexpo.nl.

(*Cijfers van Stichting LightRec, UBS en uit het LED Trendrapport 2015)

Beeld : Pixies