Exclusief seminar Marco Bevolo op LED Expo Benelux

Exclusief seminar Marco Bevolo op LED Expo Benelux
PARTNERBIJDRAGE

Voormalig directeur van Philips Design Marco Bevolo is dit jaar de gastspreker op de LED Expo Benelux. Hij geeft een seminar tijdens de Ademend Licht tentoonstelling, een bijzondere expositie over de toekomst van openbare verlichting.

Persbericht – Marco Bevolo is een internationaal gevierd lichtvisionair en consulting principal in Urban Futures. Momenteel is hij in de eindfase van zijn doctoraat over de City.people.light-aanpak aan de Tilburg University. Naast de mini-seminar geeft Bevolo op de LED Expo ook een exclusieve Engelstalige boekpresentatie van zijn boek ‘Create The Livable City’. Het boek uit 2014, in co-auteurschap met Tapio Rosenius, is gebaseerd op het onderzoeksprogramma 2011 – 2015 van Philips Lighting.

Stedelijke toekomst

Het boek ‘Create The Livable City’ onderzoekt toekomstige stedelijke trends, in een poging om stadsverlichting te verbeteren, te begrijpen, erop te anticiperen en om de leefbaarheid van de steden van morgen te beïnvloeden. De drie jaar durende studie omvat zorgvuldig gestructureerde interviews met vooraanstaande Europese architecten, stedenbouwkundigen en sociale wetenschappers over hun visie op de stedelijke toekomst. Het boek is een must-read voor architecten, stedenbouwkundigen, lichtontwerpers en iedereen met een interesse in de stedelijke ontwikkeling.

De vier secties verschaffen essentiële informatie over trends in stedelijke verlichting, zoals de ‘vergroening’ van steden, verlichting om anonieme bouw te transformeren in aantrekkelijke en speelse eyecatchers. Het uiteindelijke doel is het overhandigen van de verlichtingscontrole aan de stadsbewoners zelf.

Marco Bevolo over Nederland in de huidige internationale, ruimtelijke context: ‘De Nederlandse architectuur heeft de afgelopen jaren het voortouw genomen en Nederlandse architecten en vormgevers behouden nog steeds hun kwaliteiten. De wereld is echter met een ongekende snelheid aan het veranderen. Zelfgenoegzaamheid is dan ook achterhaald en zorgt voor irrelevantie … Graag zou ik een vernieuwde manier van stedelijke participatie, burgerdiensten en gemeenschappelijk wonen in de gefragmenteerde en liberaliserende Nederlandse context willen importeren. Niet zozeer vanuit een ander land, maar wel vanuit een ander tijdperk op het gebied van architectuur, vormgeving en economie, bijvoorbeeld de New Deal-benadering van Roosevelt rond 1930. De experimentele houding van de Nederlandse architecten, planmakers en vormgevers in combinatie met de superieure waterwerken en bouwkundige kennis zou ik dan ook graag willen exporteren naar het buitenland.’

Over Marco Bevolo

Marco Bevolo (1967) is geboren in Turijn. Hij is ‘een strategische-toekomst-consultant met een specifieke kennis over merkmarketing en innovatie’, als docent verbonden aan de NHTV Academy for Leisure in Breda en Doctoraal Kandidaat aan de Universiteit Tilburg. Tussen 1999 en 2009 was Bevolo directeur bij Philips Design Nederland. Daar ontwikkelde en gaf hij richting aan werkprogramma’s als CultureScan en City.people.light, gericht op de stedelijke opgaven van de toekomst.

Bevolo studeerde af in de Psychologie van Communcatie aan de Universiteit van Turijn en schrijft wereldwijd over design, kwalitatief onderzoek en toekomststudies. Hij is onder meer (co-)auteur van diverse boeken: ‘Premium door Design’ en ‘The Golden Crossroads’. Ook was hij samensteller van het Philips Lighting boek ‘City.people.light’ en hoofdredacteur van ‘Intervista’, een Italiaans lifestylemagazine. Bevolo ontving in 2010 de Emerald Literati Award of Excellence voor een artikel in de Journal of Consumer Marketing (US).

De engelstalige boekpresentatie van ‘Create The Livable City’ vindt plaats op 27 januari 2016 om 14.30 uur tijdens de lichttentoonstelling Ademend Licht. Deze presentatie wordt gevolgd door een gesprek met deelnemers aan de bijeenkomst. Op 28 januari om 14.40 uur richt Marco Bevolo zich in de eveneens Engelstalige advanced seminar ‘sociaal-culturele kaders voor lichtontwerp’ tot een professioneel publiek van designers, architecten, managers, imagineers en stadsplanners. De LED Expo Benelux vindt plaats op 27 en 28 januari 2016 in de Brabanthallen, ’s-Hertogenbosch.

Bron: Led Expo Benelux

LED Expo Benelux