Genomineerden Duurzaam Bouwen Awards 2016 bekend

Genomineerden Duurzaam Bouwen Awards 2016 bekend

Voor de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards 2016 zijn organisaties genomineerd die een duidelijke visie hebben op duurzame renovatie van bestaande voorraad en dit kunnen onderbouwen met meetbare resultaten.

Persbericht – De Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards, een initiatief van W/E Adviseurs, worden voor de tweede keer uitgereikt. In 2014 is er begonnen met het belonen van organisaties die zich inzetten op het gebied van duurzaam bouwen. Waren de nominaties in 2014 nog verdeeld over zes categorieën, in 2016 zijn dat er vier.

Categorie 1 betreft Gemeente en Regio’s. In deze categorie maken de gemeenten Amersfoort, Assen en Zeist kans op de award. Categorie 2 beslaat woningcorporaties. Hierin strijden Oost Flevoland Woondiensten (OFW), Woningbouwvereniging Gelderland (WBVG) en Wonen Limburg tegen elkaar. In categorie 3 nemen bouwpartijen het tegen elkaar op, namelijk BAM Bouw en Vastgoed, Bouwgroep Dijkstra Draisma B.V en Van Wijnen Oost B.V.

NeZeR

Voor categorie 4 worden de genomineerden in de derde week van februari bekendgemaakt. Dit is de NeZeR-categorie (Near Zero Energy Renovation). NeZeR is een EU-project dat internationaal kennis deelt en ontwikkelt over bijna energieneutrale gebouwrenovaties (BENG). In categorie 4 doen partijen mee met een renovatieplan voor nul-op-de-meter bij gestapelde bouw. De elf deelnemers presenteren hun concept aan de stuurgroep van NeZeR tijdens een interactieve bijeenkomst. Daarna worden er drie genomineerden bekendgemaakt.

Building Holland

In de komende weken bepaalt de jury wie de winnaars zijn. Per categorie beoordeelt de jury welke organisatie de beste integrale aanpak en de meest spraakmakende projecten op het gebied van duurzame renovaties van bestaande voorraad heeft. Omdat de Duurzaam Bouwen Awards een prijs voor de best presterende organisatie is, beoordeelt de jury niet alleen op gerealiseerde duurzame renovatieproject(en), maar vooral op inbedding van duurzaam bouwen in de organisatie en op goede afspraken met stakeholders.

De jury bestaat uit zeven leden. Anke van Hal, professor aan de Nyenrode Business Universiteit en TU Delft, zit de jury voor. Op 22 maart 2016 vindt de uitreiking van de Duurzaam Bouwen Awards plaats, tijdens Building Holland in de RAI Amsterdam.