Registreer nu gratis voor Solar Solutions International 2016

Registreer nu gratis voor Solar Solutions International 2016

Solar Solutions International is het grootste commerciële zonne-energieplatform in de Benelux. Gebruik de invitatiecode om gratis te registeren voor uw bezoek.

Nieuwe technieken, nieuwe producten, nieuwe markten, nieuwe aanbieders; de ontwikkelingen in de dynamische zonne-energie sector gaan razendsnel. Solar Solutions Int. geeft als grootste zonne-energie vakbeurs van de Benelux een kraakhelder overzicht van de laatste stand van zaken. Alle toonaangevende leveranciers zijn bij ons vertegenwoordigd en een op de praktijk gericht workshop & trainingen programma maakt het aanbod compleet. Solar Solutions Int. creëert en faciliteert business aan het einde van de keten. In 2016 breidt Solar Solutions Int. uit naar opslagsystemen, home automation, smart energy solutions en microgrids.

Exposanten

De ruim 120 Solar Solutions exposanten komen uit 10 verschillende landen en vertegenwoordigen samen de belangrijkste bedrijven, producten en innovaties in de wereldwijde zonne-energiemarkt. De installateur kan kennismaken met innovaties in zonnepanelen, omvormers, power optimizers, zonneboilers, warmtepompen, montagesystemen, vormgeving en kleur (zoals building integrated pv – BIPV), monitoringssystemen, elektrische opslagsystemen, hybride-opslagsystemen, valbeveiliging, kabels en gereedschap.

De Nederlandse zonne-energiemarkt

Het gaat goed met de Nederlandse zonne-energie markt. Heel goed zelfs. Nederland is met zonne-energie zelfs de snelste groeier en belangrijkste markt binnen Europa. Zo werd in 2015 450MW zonnestroom geïnstalleerd. Dat is 50% groei ten opzichte van 2014. In een paar jaar tijd wekken inmiddels 300.000 systemen een steeds belangrijker deel van de Nederlandse elektriciteit uit zonnestroom op. De sector is goed voor een binnenlandse omzet van 1,5 miljard euro en 10.000 fte. Indrukwekkende cijfers die blijven groeien.

Subsidie en stimuleringsmaatregelen

De zonne-energiemarkt is aan het verschuiven van grotendeels een consumentenmarkt, naar een toenemend marktaandeel van commerciële installaties. Zo werd de afgelopen jaren 70% van de systemen bij consumenten geïnstalleerd. Dat aandeel zal in 2016 verder verschuiven, naar grofweg 60% consumenten en 40% commerciële installaties. Deze verschuiving is mede te danken aan de hogere SDE+ subsidie (van 3,5 miljard euro in 2015 naar 8 miljard euro in 2016), de verhoging van de Energie Investeringsaftrek (EIA) van 41,5% naar 58% en het behoud van salderen tot in ieder geval 2020.

Workshops & Seminars

De installateur kan zijn hart ophalen met ruim 32 workshops en 6 seminars over zonnestroom, zonnewarmte, elektrische opslag van energie, veilig werken op het dak en in de meterkast, best practices, smart home, nul op de meter, alle typen omvormers en power optimizers, kwaliteit van zonnepanelen en systemen, zonneparken, slimme netten, wet- en regelgeving, subsidies en fiscale regelingen. Daarnaast worden speciale seminars georganiseerd voor snelgroeiende doelgroepen zoals woningbouwcorporaties, boeren, energie coöperaties, scholen, gemeenten en zorginstellingen en voor architecten. Deze workshops zijn voor iedereen toegankelijk.

PV – THERMAL – SMART – STORAGE

Van zonnepanelen tot zonneboilers, van micro-omvormers tot dakliften, van montagematerialen tot opslagsystemen én in 2016 met de uitbreiding naar opslagsystemen en smart home automation. Solar Solutions is dé plek om producten te vergelijken, informatie te vergaren en inkoop te regelen, want Solar Solutions is de grootste vakbeurs op het gebied van zonne-energie in de Benelux. Een bezoek is dé manier om uzelf efficiënt te oriënteren op de snelle veranderingen in deze dynamische sector. Solar Solutions Int. geeft in één dag een helder overzicht van aanbod van het gehele aanbod. Alle toonaangevende Nederlandse bedrijven en veel internationale exposanten zijn aanwezig. Innovaties en technische primeurs staan tentoongesteld op onze Innovatieboulevard. Een programma van op de praktijk gerichte workshops en trainingen is de gehele dag door gratis te volgen.

Bezoeken

Door een bezoek aan Solar Solutions bent u in één dag volledig op de hoogte van de laatste solar ontwikkelingen. Solar Solutions wordt gehouden op 16 & 17 maart 2016 in de Expo Haarlemmermeer. Als lezer van EnergieBusiness kunt u zich registreren voor gratis toegangskaarten door gebruik te maken van de invitatiecode 16sol045 bij het inschrijven via dit formulier. Hier vindt u ook alle informatie over de exposanten, het workshopprogramma, de route, parkeren en de openingstijden.