ABN AMRO steekt 1 miljard in energietransitie vastgoedklanten

ABN AMRO steekt 1 miljard in energietransitie vastgoedklanten

ABN AMRO gaat haar commercieel-vastgoedklanten gericht ondersteunen bij de verduurzaming van hun vastgoed. Hiervoor stelt ABN AMRO 1 miljard euro aan financiering beschikbaar om de investeringen te realiseren.

Persbericht – Een online applicatie biedt klanten inzicht in de mogelijkheden van energiebesparing, inclusief de te bereiken CO2-reductie en terugverdientijden. ABN AMRO wil naast de 1 miljard euro aan investering ook de klanten in contact brengen met partners. Het initiatief is ontwikkeld in samenwerking met adviesbureau CFP.

Versnelling energietransitie

Een klant kan via de online applicatie per maatregel (zoals isolatie, LED-verlichting en zonnepanelen) berekenen wat de investering, de terugverdientijd en de CO2-reductie is. De maatregelen zijn economisch bewezen en leveren per vastgoedobject een sprong op van minimaal 2 energielabels. ABN AMRO brengt de klant in contact met partners, waaronder Philips, Siemens, Bosch, Unica en Engie, en draagt zorg voor de financiering. Op deze manier geeft ABN AMRO verder invulling aan haar ambitie om bij te dragen aan de versnelling van de transitie naar duurzaam vastgoed.

Rutger Schuur, hoofd Real Estate Clients ABN AMRO: ‘We weten dat duurzaam vastgoed een hoger rendement oplevert voor beleggers en maatschappij. Op deze manier willen we eventuele belemmeringen voor energiebesparing wegnemen en onze opgedane kennis over verduurzaming inzetten. De ketensamenwerking maakt energiebesparing voor onze klanten op een snelle en deskundige manier mogelijk. Wanneer alle maatregelen worden uitgevoerd, zou dit een jaarlijkse reductie van 500.000 ton CO2 betekenen en een besparing van meer dan 100 miljoen euro op de energiekosten per jaar.’

Investeringsbudgetten uitgeput

Bram Adema, directeur CFP: ‘We zien dat meer dan 80 procent van aantrekkelijke maatregelen niet wordt ingevoerd, doordat investeringsbudgetten zijn uitgeput voordat deze maatregelen aan bod komen. ABN AMRO haalt deze drempel nu weg door de besparingsopties, onder goede voorwaarden, te financieren. En eigenaren verlagen de operationele kosten van hun panden en investeren tegelijkertijd in een hogere waardevastheid en betere mogelijkheden bij verhuur.’

Bron: ABN AMRO

Beeld euro-1029733_1920: Pete Linforth