Lage EPC met 100% warmte-efficiënte vloerverwarming

Lage EPC met 100% warmte-efficiënte vloerverwarming
PARTNERBIJDRAGE

De infrarood vloerverwarming Speedheat is als eerste elektrische vloerverwarming ISSO geaccrediteerd en biedt een rendement van 100 procent. Met het systeem kan een zo laag mogelijke EPC gerealiseerd worden.

Onlangs heeft Speedheat als eerste en enige elektrische vloerverwarming een officiële ISSO-accreditatie ontvangen. Een mondvol om te zeggen dat Speedheat nu en in de toekomst in staat is om te voldoen aan de steeds hoger wordende normen van het Bouwbesluit voor nieuwbouwwoningen en renovatieprojecten op het gebied van duurzaam energieverbruik en energiebesparing.

Voordat een verwarmingssysteem de ISSO-titel mag gebruiken, gaat er een streng testtraject aan vooraf, waarin gekeken wordt naar het energieverbruik, CO2-uitstoot en de zorg voor een schone wereld. Hierdoor wordt de EPC-norm steeds lager. Met andere woorden, het energieverbruik moet omlaag!

100% efficiënt

Met Speedheat verwarming is het mogelijk te voldoen aan de EPC-norm gelijk aan of kleiner dan (≤) 0,4 (2016 – 2020) en vanaf 2020 gelijk aan of kleiner dan (≤) 0,2. Hiermee is Speedheat de enige elektrische verwarmingsleverancier die is opgenomen in alle bouwberekeningsprogramma’s als verwarmingssysteem met 100 procent rendement. In het ISSO-onderzoek is aangetoond dat Speedheat 100 procent warmte-efficiënt is; veel efficiënter dan welke andere vorm van verwarmen ook, en dat in een beperkende testomgeving.

Speedheat_jan161

Speedheat is 100% infraroodverwarming

‘Infrarood verwarming is de meest efficiënte manier van verwarmen’, zegt Jeanine Prang, directeur Speedheat Nederland. Infraroodverwarming is vergelijkbaar met de energie van de zon; een vorm van (veilige)stralingswarmte. ‘De warmte verplaatst zich niet via de circulatie van warme lucht (zoals bij radiatoren of convectoren, zie afbeelding, red.), maar wordt direct opgenomen door objecten, die de warmte weer reflecteren in de ruimte. Deze warmte voel je direct; het is behaaglijker en bovendien gezonder. Het is zelfs zo veel behaaglijker dat we de thermostaat gemiddeld 2 graden lager zetten. Wetende dat elke graad zo’n 7 procent besparing in energieverbruik betekent … een besparing van 14 procent dus!’

Speedheat_jan162

Speedheat zet de nieuwe norm voor verwarmen

Prang: ‘Het Speedheat all electric systeem sluit naadloos aan op de nieuwe manier van bouwen en alternatieve manieren van energieopwekking als duurzame wind- en zonne-energie. Gas wordt in de toekomst steeds schaarser en wellicht ook duurder. Elektriciteit kunnen we daarentegen op diverse manieren zelf opwekken. In de toekomst zal dit nog meer doortellen.’

Technische informatie

Specificaties: Speedheat_jan163

  • Vermogens vanaf 50 Watt / m2, afhankelijk van de vloerafwerking en de warmtebehoefte en toepassing.
  • Voltage: 230 V: AC 50-60 HZ
  • 100 % waterdicht
  • Het hoogwaardige productieproces van Speedheat voldoet aan de IEC- standaarden en ISO 9001:2008 voor kwaliteitscontrole. Speedheat is CE- gecertificeerd en voldoet aan NEN 1010 van het bouwbesluit.

 

Deze partnerbijdrage is een bijdrage van Speedheat en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van EnergieVastgoed.