Ahrend zorgt met samenwerking KiesZon voor nieuwe MVO-mijlpaal

Ahrend zorgt met samenwerking KiesZon voor nieuwe MVO-mijlpaal

De start van een nieuw zonnestroomproject en daarmee een nieuwe MVO-mijlpaal. Daar moet de samenwerking tussen Koninklijke Ahrend en KiesZon nog deze zomer voor gaan zorgen. Medio augustus starten de werkzaamheden.

Persbericht – Voor het project en zullen er 2.503 zonnepanelen, waarvan 1.248 polykristallijne en 1.255 dunne film panelen, geplaatst worden. De totale installatie is goed voor een jaaropbrengst van 500.000 kWh op jaarbasis. De engineers van KiesZon hebben de legplannen en configuraties afgerond en zijn nu druk met de detail engineering voor het zonnestroomsysteem. Naast de expertise van de engineers, is ook de kwaliteit van de geleverde panelen van groot belang. Solar tests, steekproefsgewijs uitgevoerd door KiesZon, zullen Ahrend garanderen dat de opbrengsten gehaald worden.

Groot voordeel voor Ahrend

Arnold Struik, Concept & Design director bij Ahrend geeft aan: ‘Wij geloven dat duurzaamheid vooral doen is, samen met elkaar.’ De samenwerking met KiesZon sluit hier goed op aan en is hiermee de uitgelezen partij om deze mijlpaal mee te realiseren. Naast een enorme stap voorwaarts op MVO gebied, sluit de keuze voor zonnestroom ook naadloos aan bij Ahrend als Cradle to Cradle company.

KiesZon zorgt ervoor dat de installatie van het zonnestroomsysteem geheel zorgeloos verloopt, met alle benodigde componenten binnen handbereik en in veel gevallen zelfs in huis, kan KiesZon Ahrend verzekeren van een soepel en gestructureerd proces. ‘Meer eigen engineers betekent meer kennis in eigen huis en minder zorgen voor onze partners’, Geeft directeur Frank Heijckmann aan, die hiermee onderstreept waarom kwaliteit op plek een komt. De projectinrichter op het gebied van de professionele werkomgeving kan de komende 15 jaar gaan profiteren van een door KiesZon onderhouden systeem, zonder investering en zonder zorgen. Dit betekent dat KiesZon de investering van het systeem doet alsmede het onderhoud. KiesZon levert de opgewekte energie van het systeem aan Ahrend gebruikmakende van de SDE subsidie. Dit leaseconcept is vrij uniek en Ahrend kan hierdoor tegen een scherper tarief energie inkopen. Uiteindelijk zal ongeveer 30% van het verbruik duurzaam worden opgewekt.

Ahrend zonnestroom systeem

Bron: KiesZon