VolkerWessels Vastgoed ontwikkelt 100 Nul op de meter woningen voor Stadlander

VolkerWessels Vastgoed ontwikkelt 100 Nul op de meter woningen voor Stadlander

Stadlander en VolkerWessels Vastgoed hebben een overeenkomst getekend voor de ontwikkeling van honderd Nul op de meter woningen. Deze levensloopbestendige huurwoningen zijn bestemd voor sociale huur.

De woningen worden gebouwd volgens bepaalde principes van het MorgenWonen concept van VolkerWessels, en zijn speciaal voor Stadlander aangepast om ze sociaal, betaalbaar en levensloopbestendig te maken. Een woning wordt binnen een dag in elkaar gezet, ze worden op meerdere locaties van Stadlander gebouwd.

Stadlander en VolkerWessels Vastgoed zijn tot een nieuwe standaard voor betaalbaar en levensloopbestendig wonen gekomen. Marco Bakx, manager vastgoedontwikkeling van Stadlander: ‘Een regio waar krimp verwacht wordt, zoals Bergen op Zoom, vraagt om andere woonproducten en diensten. Er is sprake van vergrijzing en mensen blijven langer thuis wonen. Tegelijkertijd moeten de huizen ook geschikt zijn voor gezinnen die er wellicht later gaan wonen. De woningen voldoen aan de eisen van de Energie Prestatie Vergoeding (EPV) die geldt voor sociale huurwoningen. Deze regeling zorgt ervoor dat de er extra inkomsten mogelijk zijn om de woning nul op de meter te maken. Hierdoor blijven de woonlasten gelijk of zijn zelfs lager, ook stijgt het wooncomfort en wordt er duurzaam gebouwd.’ Hiermee loopt Stadlander voorop en kijkt de woningcorporatie verder vooruit naar de ontwikkelingen in de samenleving.

Versnelde doorlooptijd

VolkerWessels Vastgoed ontzorgt Stadlander bij de ontwikkeling van de verschillende locaties. De overeenkomst zorgt ervoor dat niet steeds het wiel opnieuw uitgevonden hoeft te worden. Dit versnelt de doorlooptijd van de projecten en komt de prijs-kwaliteit verhouding ten goede. Een van de eerste locaties is de stedelijke vernieuwingsopgave Gageldonk-West, waar 28 woningen worden gerealiseerd.

Binnen het MorgenWonen concept van VolkerWessels vallen ook de energienotanul-woningen. Ook deze woningen worden binnen één dag op locatie in elkaar gezet. Twee weken later is de woning volledig afgewerkt en gestoffeerd en kan de bewoner erin. Energienotanul betekent niet hetzelfde als energieneutraal. Een energienotanul-woning verbruikt meer energie dan hij opwekt, maar omdat het verschil tussen het vastgoedrecht en de heffingskorting positief uitvalt voor de bewoner, brengt dit de uiteindelijke energierekening terug tot 0 euro.

Bron: VolkerWessels