Change= sluit vier allianties voor het bouwen van smart connected wooncomplexen

Change= sluit vier allianties voor het bouwen van smart connected wooncomplexen

Change= heeft vier strategische allianties aangekondigd met internationale marktleiders in finance, technologie, elektronica en verlichting, voor de bouw van tenminste vijf smart connected wooncomplexen voor werkende jongeren.

De ontwikkelaar van sociaal-maatschappelijk duurzame gemeenschapsconcepten, gaat de samenwerking aan met ABN AMRO, Cisco, Samsung en Philips Lighting om in de vier grote steden vijf nieuw te bouwen Change= wooncomplexen te realiseren in een reeks van twintig gebouwen met tenminste 10.000 appartementen. De doelstelling is om de appartementen te realiseren in de komende 5-7 jaar, teneinde een voldoende sociaal maatschappelijke impact te kunnen bewerkstelligen voor dit probleem waarmee deze doelgroep wordt geconfronteerd.

Allianties

Met ABN AMRO heeft Change= een strategische alliantie gesloten voor de financiële engineering, financiering en advisering. De alliantie met Cisco is voor de realisatie van technologische oplossingen rond communicatie in deze Smart Connected Buildings. Samsung gaat zorgen voor het ontwikkelen en leveren van een gevariëerd en efficiënt aanbod van elektronica dat geïmplementeerd wordt in het ‘living-as-a-service’ model. Philips Lighting wordt ingezet voor het ontwikkelen, aanbieden en implementeren van connected verlichtings-oplossingen in de appartementen en centrale ruimtes van de wooncomplexen.

De partners vullen elkaar aan met betrekking tot producten, kennis & vaardigheden, (financiële) middelen en toegang tot de markt. Met de juiste financiering, expertise, technologie en innovatieve kracht dragen de marktleiders bij aan het realiseren van toekomstperspectief voor deze werkende jongeren.

Sociaal duurzame transities

Change= is gericht op het realiseren van sociaal duurzame transities (een ‘change’) binnen bepaalde maatschappelijke doelgroepen, waarbij zij voor deze doelgroepen een verandering realiseert in de wijze waarop men werkt, woont, leert en leeft.

De strategische allianties hebben een projectoverstijgend doel. Op korte termijn richt de samenwerking zich op de verdere uitrol van het Change= woonconcept in de vier grote Nederlandse steden, specifiek gericht op werkende jongeren tussen 18 en 30 jaar met een middelbaar opleidingsniveau. Voor de langere termijn staat internationale expansie op de agenda en ook de realisatie van nieuwe Change= community-formules voor andere doelgroepen zoals jonge gezinnen en senioren, waarbij elementen als zorg en veiligheid een prominentere rol spelen in het community-concept.

Onderlinge toegevoegde waarde

De kracht van deze strategische alliantie is de onderlinge toegevoegde waarden die een duurzame transitie mogelijk maakt voor het structurele tekort aan betaalbare huurwoningen onder deze groep. Het ontberen van een vaste woonplek (habitat) staat de maatschappelijke carrière van jonge starters in de weg en creëert sociaal-maatschappelijke schade. In Amsterdam alleen al, zoeken 13.000 van deze werkende jongeren dagelijks naar geschikte en vooral betaalbare woonruimte. Gemiddeld hebben zij meer dan 10 jaar nodig om een vaste woonplek te vinden. Als onderdeel van het creëren van dit verbeterde toekomstperspectief is het hebben van een eigen woonplek een must, waarbij de woning een onderdeel is van het totale woonconcept.

Ralph Mamadeus, CEO van Change=, gaat voor sociale duurzaamheid: ‘Met de realisatie van ons woon-community-concept bieden wij de jongeren een omgeving waarin we alle aspecten op de gebieden van werken, wonen, leren en leven optimaliseren ter verbetering van hun kansen in de maatschappij. Samen met onze partners is het mogelijk om deze visie te realiseren en een werkelijke verbetering in de maatschappij te creëren. Op deze manier wordt sociale duurzaamheid een feit.’

Amsterdam

Change= maakte de allianties bekend tijdens een speciale partnerbijeenkomst waar gevierd werd dat het hoogste punt is bereikt van de eerste Change= woontoren aan het August Allebéplein in Amsterdam. De vordering van de bouw betekende tevens de openstelling van een modelwoning in het appartementencomplex. De oplevering van het wooncomplex aan het August Allebéplein zal eind januari 2017 zijn.

Marco Scheel, Senior Relationship Manager, ABN AMRO: ‘Wij zien het eerste Change= gebouw aan het August Allebéplein in Amsterdam als een social landmark met een grote maatschappelijke verankering. Wij zijn er als ABN AMRO trots op om met Change= te kunnen samen werken aan dit bijzondere concept’

Bron: Change=