Timpaan ontwikkelt 140 woningen in gebiedsontwikkeling Nieuw Weideveld Bodegraven

Timpaan ontwikkelt 140 woningen in gebiedsontwikkeling Nieuw Weideveld Bodegraven

Wethouder Jan Leendert van den Heuvel van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en algemeen directeur Ingeborg de Jong van ontwikkelaar Timpaan uit Rijsenhout hebben de raamovereenkomst ondertekend voor de realisatie van 140 nieuwe woningen in gebiedsontwikkeling Nieuw Weideveld te Bodegraven.

Voor de volgende bouwfase van woonwijk Weideveld heeft de gemeente vorig jaar een marktconsultatie gehouden. Er is een aantal ontwikkelaars uitgenodigd met de vraag een nieuw plan te maken met woningen waaraan behoefte is bij de toekomstige bewoners van Weideveld. Het voorstel van Timpaan voor de invulling van 4 van de in totaal 8 woonvelden is toen op basis van onder andere een nieuw stedenbouwkundig plan, programmavisie en gegarandeerde grondopbrengsten voor de gemeente als beste uit de bus gekomen. De uitwerking daarvan in een nieuw flexibel bestemmingsplan met uitgebreid beeldkwaliteitsplan en nieuw stedenbouwkundig plan is nu zo ver gevorderd dat de overeenkomst getekend is om het plan daadwerkelijk te realiseren.

Continuïteit van projecten

Ingeborg de Jong is blij met deze opdracht:’ Timpaan heeft al eerder succesvolle projecten gerealiseerd in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en is trots op de continuïteit van projecten na de gewonnen marktconsultatie in deze gemeente. Het is mooi om te zien hoe Timpaan vanuit haar maatschappelijke achtergrond en met het vermogen van de stichting wederom haar toegevoegde waarde kan laten zien in een dergelijke gebiedsontwikkeling met prachtige woningen die goed aansluiten bij de vraag vanuit de markt.’

Timpaan realiseert 90 zeer energiezuinige koopwoningen uit de BAM Wooncollectie in verschillende prijsklassen: aantrekkelijk geprijsde woningen voor starters, diverse typen rijwoningen, ruime twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande villa’s. Op 9 september zullen de eerste 43 woningen in verkoop worden gebracht. Daarnaast heeft Timpaan exclusieve afspraken gemaakt met Syntrus Achmea Real Estate & Finance voor de ontwikkeling van 50 vrije sector huurwoningen, een segment wat tot nu toe onderbelicht was in de gemeente. Dit alles in een aansprekende jaren ’30 architectuur.

Groen voor de deur

Nieuw Weideveld krijgt noord-west georiënteerde groene woonstraten en oost-west georiënteerde groene lopers, waarmee de wijk aansluit bij de ernaast gelegen velden en het nieuwe Limespark. Het groen komt daardoor direct bij de woningen te liggen. Ideaal voor de gezinnen in Weideveld: groen voor de deur, alle voorzieningen nabij en in verbinding met het buitengebied.

Ruimtelijk adviesbureau Interegion uit Rijpwetering heeft Timpaan tijdens de selectie bijgestaan en heeft ook het flexibele bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan opgesteld. Stedenbouwkundig bureau Lap Landscape & Urban Design uit Rotterdam heeft het nieuwe stedenbouwkundig plan ontworpen. ABC Capital uit Capelle a/d IJssel heeft in opdracht van Timpaan de transactie met Syntrus Achmea Real Estate & Finance tot stand gebracht en begeleid. BAM Woningbouw Zuidwest zal de koopwoningen realiseren welke verkocht worden door Drieman Garantiemakelaars Bodegraven.

Bron: Timpaan