Onderhouden of vervangen? Mogelijkheden binnen de EIA

Onderhouden of vervangen? Mogelijkheden binnen de EIA

Uw installaties hebben zorg nodig. Periodiek preventief onderhoud is bedoeld om uw installaties in goede conditie te houden en hun lange levensduur te waarborgen. Soms is onderhoud niet voldoende en biedt vervanging u meer voordelen.

Is uw installatie aan vervanging toe? Dan is het slim om energiezuinig te investeren. Dat kan met fiscaal voordeel via de Energie-investeringsaftrek (EIA)Wanneer u gebruik maakt van de EIA heeft u als ondernemer dubbel voordeel: uw energiekosten gaan omlaag én u betaalt minder belasting.

Voor het opwekken van energie worden nu vaak fossiele brandstoffen gebruikt. Dit veroorzaakt CO2- en andere emissies die bijdragen aan het klimaatprobleem. Bovendien is de voorraad fossiele brandstoffen eindig. De overheid stimuleert een duurzame energiehuishouding zodat we ook op de lange termijn over schone en betaalbare energie beschikken. Het belastingvoordeel dat u via EIA verkrijgt, zorgt ervoor dat u gemakkelijker kunt investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie.

EIA-voordeel

Met de Energie-investeringsaftrek kunt u 58% van de investeringskosten van energiebesparende bedrijfsmiddelen aftrekken van de fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Daardoor betaalt u minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting.

Bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen voor EIA voldoen aan energieprestatie-eisen en bevorderen doelmatig gebruik van energie. In de Energielijst 2016 staan alle bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen voor EIA. Naast een lijst met energiebesparende technieken bevat de Energielijst 2016 informatie over de werking van de regeling.

Adviesgesprek

Plan dan een adviesgesprek met een EIA-adviseur tijdens de Vakbeurs Energie op 4, 5 en 6 oktober. U vindt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland op 4.A010. Naast adviesgesprekken, wordt er dagelijks ook een EIA-presentatie gegeven in Theater Duurzaam in hal 5.

Kunt u niet tot oktober wachten? Check dan nu alvast de Energie-investeringsaftrek infographic voor meer informatie.

De Energie-investeringsaftrek is een fiscale regeling die valt onder de verantwoordelijkheid van de ministers van Financiën en Economische Zaken (EZ). De Belastingdienst en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl), onderdeel van het ministerie van EZ, voeren deze regeling uit.

Bron: Vakbeurs Energie