Langste brug van Afrika verlicht met ledverlichting van Philips

Langste brug van Afrika verlicht met ledverlichting van Philips
PARTNERBIJDRAGE

Buiten de Marokkaanse hoofdstad Rabat wordt de woestijn verlicht door de Mohammed VI-brug, gebouwd ter ere van de Marokkaanse koning. De langste brug van Afrika wordt verlicht met led van Philips.

De Mohammed VI-brug net buiten de Marokkaanse hoofdstad is maar liefst 950 meter lang en mag zich met die lengte de langste brug van Afrika noemen. Het is een verkeersbrug met zes rijstroken. De brug wordt gedragen door 160 tuien die opgehangen zijn aan twee torens van 200 meter hoog.

Deze extreem lange brug verbindt de havenstad Salé met de hoofdstad Rabat. En natuurlijk moet deze brug ook verlicht worden. Voor deze verlichting gebruiken ze ledverlichting van het Nederlandse merk Philips. Ze maken hierbij gebruiken van de technologische Color Kinetics hoogstandjes van het bedrijf, hierdoor kan men zelfs een heuse lichtshow geven met spectaculaire lichteffecten en meer dan 16 miljoen kleurschakeringen. Hiermee is de brug meteen een symbool voor de modernisering van dit Afrikaanse land.

De ledverlichting verbruikt tot 75 procent minder energie dan gewone traditionele verlichting. Maar de capaciteit is vele malen groter. Het verlicht namelijk de enorme torens en kabels van deze brug. Juist door de lichteffecten trekt de brug veel aandacht en kun je vanwege de lichtshows ook spreken van een heus kunstproject. Iets wat je gewoon eens gezien moet hebben.

Ledverlichting is in het algemeen fel licht en dat is met zo’n lange brug ook wel nodig. Zeker in het donker is het van belang dat je je medeweggebruikers goed kunt zien en daar zorgt deze verlichting wel voor. Philips is al jaren een marktleider op het gebied van verlichting en met deze brug kunnen ze een mooi project aan hun lijstje van door hun verlichte objecten toevoegen.

Mohammed VI-brug