Energieneutrale appartementen en sporthal in Vlaardingen

Energieneutrale appartementen en sporthal in Vlaardingen

Waterweg Wonen en gemeente Vlaardingen werken nauw samen aan de ontwikkeling van de Westwijk. Er is getekend voor de bouw van 50 appartementen en een nieuwe sporthal aan het Erasmusplein die duurzaam en energieneutraal zijn.

Directeur/bestuurder Harrie Bosch van Waterweg Wonen en wethouders Hans Versluijs (Actieplan Wonen) en Arnout Hoekstra (Sport) tekenden afgelopen maandag een samenwerkingsovereenkomst voor een nieuwe mijlpaal in de wijk. De Europese aanbesteding voor de bouw start in september 2016. De bouw moet in 2017 beginnen en de oplevering zal in 2018 zijn.

Energieneutraal

Beide partijen nemen de Europese en Nederlandse regelgeving dat alle nieuwbouw in 2018 energieneutraal moet zijn, zeer serieus. ‘De ontwikkelingsvisie voor de Westwijk is uitgebreid besproken tijdens een aantal bijeenkomsten met de bewoners van de Westwijk en met de gemeenteraad. Dat heeft tot verbeteringen geleid. Op basis van de ontwikkelingsvisie kunnen we nu echt aan de slag. In duurzaamheid willen we als gemeente het goede voorbeeld geven. Ook daarin hebben we in Waterweg Wonen een goede partner’, zegt Hans Versluijs.

Ook Harrie Bosch is blij met de samenwerking: ‘De gemeente Vlaardingen en Waterweg Wonen trekken ook in de Westwijk samen op. Dit is een uitstekende start voor de verdere verbetering van de woningvoorraad. We pakken dan ook door en gaan verder met de omgeving Floris de Vijfdelaan en de Valkenhof. Daarbij vinden we het erg belangrijk om goed te kijken naar duurzaamheidsaspecten bij onze projecten.’

Tweede nieuwe sporthal

Nadat rond Plein West een concentratie heeft plaatsgevonden van winkels en parkeren, is nu de voormalige Stelco-locatie aan bod. Het braakliggend terrein tussen Albert Heijn en de school wordt gebruikt voor een nieuwe sporthal en circa 50 appartementen van Waterweg Wonen. De sporthal wordt overdag gebruikt door het basisonderwijs en ‘s avonds voor recreatief sporten. In de plint van de sporthal komt horeca en sport gerelateerde winkels.

Voor een tweede nieuwe sporthal, waar wedstrijdsport mogelijk is, wordt de locatie naast het College VOS en s.c. Twist onderzocht. Als de twee nieuwe sporthallen zijn gerealiseerd, worden de oude sporthallen en de woningen van Valkenhof Hoog en Laag gesloopt. Op deze locatie komen dan woningen in de middeldure koopsector.

Bron: Gemeente Vlaardingen / Grootvlaardingen.nl