Al meer dan 50 evenementen tijdens Dutch Green Building Week 2016

Al meer dan 50 evenementen tijdens Dutch Green Building Week 2016

Tijdens de Dutch Green Building Week van 2016 staan tot nu toe al meer dan 50 duurzame evenementen op het programma. Van een bezoek aan een biobased house in Nijmegen tot aan een seminar over impact.

De evenementen tijdens de Dutch Green Building Week (DGBW) vinden plaats op verschillende plekken door heel Nederland, van 26 t/m 30 september. Het is nog steeds mogelijk om een evenement te organiseren of om aan te melden voor een event.

Impact

Het thema van de Dutch Green Building Week is ‘impact’. Op donderdag 29 september vindt het main-event plaats, het DGBC Congres Impact in Media Plaza van Jaarbeurs, met aansluitend een gala-diner. Het belooft een interessante en impactvolle bijeenkomst te worden voor ruim 400 professionals uit – en gelieerd aan – de gebouwde omgeving. Ad Verbrugge, Dolf Jansen en diverse andere toonaangevende sprekers zijn opgenomen in het programma. Het congres zal onder leiding staan van Tom van ’t Hek.

Ter gelegenheid van de Dutch Green Building Week wordt ook een magazine uitgebracht. Dit magazine verschijnt op 26 augustus  in een oplage van 10.000.  Hierin wordt het onderwerp ‘impact’ vanuit verschillende invalshoeken belicht. Ook leveren de sponsoren van de DGBW een bijdrage aan deze special. Op die manier laten deze partijen zien op welke manier zij impact willen en kunnen leveren aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving.

Dutch Green Building Council

De Dutch Green Building Council is host van de Dutch Green Building Week, een kinderprogramma en het gala in en rond de Jaarbeurs in Utrecht. Sponsoren en andere deelnemers aan de week organiseren eveneens activiteiten. Dit kunnen bijvoorbeeld workshops, bijeenkomsten, seminars of rondleidingen zijn. Op www.dgbw.nl is meer informatie te vinden over het programma van DGBW en de mogelijkheden om deel te nemen, een activiteit te organiseren of sponsor te worden.

De Dutch Green Building Week wordt voor het zesde achtervolgende jaar georganiseerd. De week is in het leven geroepen om alle initiatieven op het gebied van duurzaamheid in relatie tot de gebouwde omgeving in de spotlights te zetten. Jaarlijks komen er meer dan 10.000 bezoekers af op de evenementen die tijdens de week worden gehouden. De Dutch Green Building Week vindt plaats op hetzelfde moment als de World Green Building Week. Gezamenlijk worden de krachten gebundeld en staan de uitdagingen om de mondiale klimaatverandering aan te pakken centraal.

Bron: DGBW.nl