Update Vakbeurs Energie: Verduurzaming vastgoed is niet duur

Update Vakbeurs Energie: Verduurzaming vastgoed is niet duur

Elke week geven we een samenvatting van de berichten van de verschillende standhouders op Vakbeurs Energie om te laten zien welke onderwerpen er in oktober op de beurs voorbij komen. Deze week de ondernemer die kansen laat liggen bij verduurzaming van vastgoed.

Verduurzaming vastgoed

Vastgoedbeleggers laten kansen liggen om hun gebouwen op betaalbare wijze te verduurzamen. Hoewel hart voor de leefomgeving én gezond zakelijk inzicht alle reden geven om door te pakken, aarzelen vastgoedondernemers de benodigde maatregelen te nemen.

De overgrote meerderheid van de vastgoedondernemers onderschrijft de noodzaak van verduurzaming van de gebouwportefeuille. De redenen zijn overtuigend: de wetgever vereist dat op termijn alle gebouwen energieneutraal zijn en ook investeerders en huurders verlangen een actief duurzaamheidsbeleid. Daarnaast zijn er kansen om aanzienlijk te besparen op energie, wat goed is voor de portemonnee. Wie de huurder laat meedelen in de besparingen onderscheidt zich bovendien als aantrekkelijke marktpartij. Veel vastgoedbedrijven hebben dan ook een visie en ambitie op het gebied van duurzaamheid, al dan niet als onderdeel van hun MVO-beleid.

Duurzaamheidsbeleid

Vastgoedwaardering hangt van meerdere factoren af zoals locatie, type huurder en de staat van het gebouw. Een degelijk duurzaamheidsbeleid hoort daar ook bij. Vastgoedondernemers kunnen daarbij gebruikmaken van de kennis van hun technisch partner.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is cruciaal geworden voor de continuïteit van een organisatie. Niet alleen omdat wet- en regelgeving dit eisen of vanuit hart voor de leefomgeving, maar ook uit gezond zakelijk inzicht: investeerders en huurders hechten waarde aan duurzaamheid. Het is in de vastgoedwereld een wezenlijk issue: geen degelijk MVO-beleid (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen)? Geen goede score in de Global Real Estate Sustainability Benchmark? Geen Breeam-keurmerk? Geen ISO50001- certificaat? Dan geen interesse. En dat slaat terug op de waarde van het vastgoed.

VakbeursEnergie

De duurzame stad

Alklima bv/Mitsubishi Electric neemt de beursbezoeker dit jaar mee op een Roadtrip door de moderne stad vol met de meest actuele duurzame elektrische klimaattechnologie. Mitsubishi Electric richt zich volledig op de energie van de toekomst. Dat wil zeggen: de energie mét de toekomst, want elektriciteit vormt nu al een volwaardige en krachtige bron achter complete klimaatsystemen van iedere schaalgrootte en gebruiksdoel. Op de stand voert de Roadtrip langs woningen, scholen, winkels, hotels en kantoren met elk hun specifieke oplossingen in all-electric en nul-op-de-meter. Daarbij komen talloze reeds gerealiseerde projecten in beeld.

NSI

Croonwolter&dros en ingenieursadviesbureau Sweco gaan een gegarandeerde energiereductie van 7% per jaar realiseren voor 20 gebouwen van NSI N.V.

NSI heeft voor de komende vier jaar een energieprestatiecontract afgesloten met de twee partijen waarbij een energiebesparing van 7% per jaar wordt gegarandeerd. Sweco en Croonwolter&dros leveren zo een bijdrage aan het verduurzamen van de vastgoedportefeuille van NSI.

 

Registreer hier direct voor uw bezoek aan de beurs.

VakbeursEnergie-slider