Update Vakbeurs Energie – Meer ventileren zorgt voor gezonde woning

Update Vakbeurs Energie – Meer ventileren zorgt voor gezonde woning

Tijdens Vakbeurs Energie laat Inventum zien hoe de woningen van vandaag en morgen, energiezuinig, flexibel en eenvoudig installatietechnisch zijn in te vullen met de Ecolution ventilatiewarmtepomp.

Welk installatieconcept heeft de hoogste mate van energiezuinigheid? De trend laat zien dat steeds meer consumenten en partijen in de bouwkolom op zoek zijn naar besparing en energiezuinigheid, zonder afbreuk te doen aan het comfort van de woning. Met de huidige Rc-waarden en de mate van kierdichtheid is niet minder ventileren omwille van energie, maar juist meer ventileren om redenen van gezondheid een vereiste. En ook dat gaat samen met hoge energie-efficiënte doelen, zoals energieneutraal of NoM.

Verschil in warmtebehoefte

Een comfortabele woning begint met een gezond binnenklimaat en wordt gevolgd door de temperatuur zoals de bewoner dat wenst. Als het om warmte gaat bestaat er een verschil tussen man en vrouw, jong en oud, autochtoon en allochtoon. Bovendien verschilt onze warmtebehoefte gedurende een etmaal. Als we thuis actief zijn, is 17 of 18 graden voldoende. Kijken we s’ avonds televisie, dan is 21 graden of meer wenselijk. De meeste installatieconcepten gaan ervan uit dat bewoners op ieder moment van de dag dezelfde warmtebehoefte hebben. Dit is waarschijnlijk gebaseerd op de mogelijkheden van opwekkers en afgiftesystemen.

Inventum laat de bezoeker zien dat meer (of juist) ventileren, ook met de nieuwste technieken op het gebied van lucht toe – en lucht afvoer, kan samengaan met een gezond binnenklimaat en hoge mate van comfort. Passief bouwen is een van de hoogste vormen van energiezuinig bouwen. Tot voor kort leek dat uitsluitend samen te gaan met ventilatietype D (balansventilatie). Op de energiebeurs 2016 laten wij zien dat het met onze nieuwste combinaties in ventilatietype C, ook mogelijk is om Passief te bouwen.

VakbeursEnergie

Zonneschans

Naast ventileren is er op Vakbeurs Energie ruime aandacht voor zonnestroom. In bepaalde situaties of als er te weinig ruimte is het vaak wel mogelijk om een op maat gemaakte constructie voor zonnepanelen te gebruiken, vaak aangeduid als een zonneschans.
Bij een zonneschans worden meerdere zonnepanelen in een vlak geplaatst, met meerdere zonnepanelen boven en naast elkaar. Bijvoorbeeld een vlak van 2 t/m 5 zonnepanelen boven elkaar. Bij portrait plaatsing kunt u maximaal 3 panelen boven elkaar plaatsen. Bij landscape kunt u er maximaal 5 boven elkaar plaatsen. Hier zijn uitzonderingen op mogelijk.

De kenmerken van de zonneschansen van Atonex.

  • Sterke aluminium constructie
  • Goedkoopste oplossing in de markt
  • Zowel portret als landschap opstelling mogelijk

Registreer hier direct voor uw bezoek aan de Vakbeurs Energie.

 

VakbeursEnergie-slider