Update Vakbeurs Energie – Inzet duurzame energieproductie

Update Vakbeurs Energie – Inzet duurzame energieproductie

HVO-Querido investeerde in slimme meters en ontving mede dankzij deze maatregel een zilveren milieucertificaat voor 17 zorginstellingen voor opvang, woonbegeleiding en dagbestedingsactiviteiten in Amsterdam.

Projectmanager duurzaamheid Paul Toes: ‘Nu kunnen we actie ondernemen als er op een van onze locaties te veel gas of stroom wordt verbruikt.’ Querido wil als zorginstelling voorop lopen in duurzaamheid. Eerder al ontving de zorgorganisatie voor opvang, woonbegeleiding en dagbestedingsactiviteiten in heel Amsterdam al bronzen milieucertificaten. Milieuplatform Zorgsector (MPZ) kent de certificaten toe na toetsing van locaties op tientallen milieuaspecten. Daarbij spelen niet alleen technische eisen een rol, maar ook het gebruik en het management daarvan.  Een van de maatregelen die HVO-Querido het afgelopen jaar nam, is het plaatsen van slimme meters.

SDE+

De aandacht voor het verduurzamen van de warmtevoorziening en het verminderen van de warmtevraag is van cruciaal belang om de doelstellingen van het Energieakkoord te bereiken. SDE+ stimuleert de warmteproductie uit hernieuwbare energie.
VakbeursEnergie

SDE+ is een exploitatiesubsidie. Dat wil zeggen dat producenten subsidie ontvangen voor de duurzame energie die zij opwekken. De regeling kent naast Zonthermie, Geothermie en Biomassa ook de categorieën Wind (land, meer en dijk) en Water. De SDE+ categorie Wind op Zee heeft haar eigen budget en aanvraagprocedure.

Gaat u hernieuwbare energie produceren en bent u van plan SDE+ subsidie aan te vragen in het najaar? Bezoek dan de SDE+ website of plan een adviesgesprek met een SDE+ adviseur tijdens de Vakbeurs Energie op 4, 5 en 6 oktober (op locatie 4.A010)

Registreer hier direct voor uw bezoek aan de Vakbeurs Energie.

 

VakbeursEnergie-slider