Vakbeurs Energie – Nul-op-de-Meter, ervaringen uit de woningbouw

Vakbeurs Energie – Nul-op-de-Meter, ervaringen uit de woningbouw

Uit onderzoek van Bouwkennis blijkt dat het nul-op-de-meterconcept in de corporatiesector lijkt aan te slaan. Ongeveer de helft van de bevraagde corporaties gaf aan bezig te zijn met de verduurzaming van delen van het woningbezit naar passief of nul-op-de-meter

Meer dan de helft (65%) van de corporaties verwacht er binnen 2 jaar actief mee aan de slag te gaan. Op de website van energielinq is monitoringsinformatie over de specifieke projecten van Stroomversnelling te vinden. In de database energiezuinig gebouwd staan enkele stroomversnellingsprojecten.

Deal Stroomversnelling

Op 20 juni 2013 tekenden 4 bouwers en 6 woningcorporaties de deal Stroomversnelling om 11.000 woningen te renoveren tot een nul-op-de-meter woning. De genoemde 11.000 woningen vormen de opmaat voor nog eens 100.000 woningen. Inmiddels is er ook vanuit de provincie Noord-Brabant een stroomversnelling opgestart. In de provincie Noord-Brabant moeten daarvoor 800.000 bestaande woningen worden aangepakt. Behalve voor de huursector is er ook een stroomversnelling voor de koopsector.

VakbeursEnergie

Brochure

Welke stappen hebben de vernieuwers in de woningbouw in de afgelopen jaren hebben gezet om tot hoge energieprestaties te komen. Welke keuzes maken zij en waar staan ze nu? Welke technieken passen zij toe? Hoe organiseren zij het bouwproces? Lees het in de brochure ‘Nul op de meter – Ervaringen van vernieuwers in de woningbouw’.

Tijdens Vakbeurs Energie zijn adviseurs van RVO.nl in stand 4.A010 aanwezig. Bezoekers kunnen voorafgaand aan de beurs online een afspraak maken. Daarnaast verzorgt RVO.nl een aantal lezingen en workshops. Op 4 en 6 oktober geeft RVO.nl om 15.45 uur een workshop over Duurzame energie thuis.

Registreer hier direct voor uw bezoek aan de Vakbeurs Energie.

 

VakbeursEnergie-slider

Beeld : Shutterstock