Eerste LEED Platinum duurzaamheids-certificaat voor renovatie kantoorgebouw

Eerste LEED Platinum duurzaamheids-certificaat voor renovatie kantoorgebouw

Het eerste LEED Platinum certificaat voor grootscheepse renovatie van een kantoorgebouw in Nederland is verleend aan het uit de begin jaren negentig stammende ‘Siemens kantoor’ in het Haagse Beatrixkwartier. LEED staat voor Leadership in Energy and Environmental Design.

Persbericht – Leed is het internationale keurmerk dat bouwwerken wereldwijd beoordeelt op de duurzame kwaliteiten van het ontwerp, de realisatie en het beheer van gebouwen. De renovatie, onder regie van Siemens, werd deze zomer voltooid en uitgevoerd door aannemer BAM, samen met LEED- en installatietechnisch adviseur Deerns en JHK Architecten. Het gebouw is voorzien van state-of-the-art Siemens producten, schakelmateriaal en systemen voor comfort, security (toegangscontrole, ontruiming en inbraakpreventie), brandveiligheid en energiemanagement.

LEED Platinum

‘Het LEED Platinum certificaat is een bekroning op het werk voor alle partijen die bij deze unieke renovatie betrokken zijn en garandeert de toekomstige ‘bewoners’ een comfortabele en duurzame werkplek’, aldus bestuursvoorzitter Ab van der Touw van Siemens Nederland. ‘Het past uitstekend in het streven van Siemens om in 2030 klimaatneutraal te zijn.’

Het kantorencomplex aan het Haagse Beatrixkwartier bestaat uit twee delen, is eigendom van PingProperties en wordt langjarig gehuurd door Siemens. Eerder dit jaar werd de renovatie van het eerste deel al gehonoreerd met het LEED Gold certificaat. In dit uit de jaren zeventig stammende gebouw is het hoofdkantoor van Siemens Nederland gevestigd. Het naastgelegen gebouw dat nu de LEED Platinum status heeft verkregen, wordt begin volgend jaar in gebruik genomen als Europees hoofdkantoor van het internationaal opererende ingenieursbureau Jacobs.

Siemens

Siemens AG is in ruim 200 landen actief en richt zich op de gebieden elektrificering, automatisering en digitalisering. Siemens behoort wereldwijd tot de grootste producenten van energiezuinige en milieuvriendelijke technologieën. De onderneming is de nummer één op het gebied van offshore-windturbinebouw, ze is een van de grootste leveranciers van stoom- en gasturbines voor energie-opwekking en van oplossingen voor energietransport. Siemens is pionier zowel op het gebied van infrastructuuroplossingen als bij automatiserings- en softwareoplossingen voor de industrie.

Bron: Persbericht Siemens