Vakbeurs Energie – Subsidies voor energiebesparen op verwarmen

Vakbeurs Energie – Subsidies voor energiebesparen op verwarmen

Duurzaam verwarmen van uw gebouw? Dat realiseert u met fiscaal voordeel of subsidies van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Met de kennis, regelgeving, tools en ervaring die RVO in huis heeft, helpen ze u verder op weg met de juiste energiebesparende maatregelen.

Ongeveer driekwart van het energieverbruik in gebouwen gaat op aan het verwarmen. Voor energiebesparing ligt hier dus een groot potentieel. Naast verwarmingstechnieken die gebruikmaken van fossiele brandstoffen zijn er ook duurzame technieken, zoals warmtepompen en warmte-koudeopslag. Door anders te bouwen, goed te isoleren en ventileren kan de vraag naar verwarming worden verminderd. De energiekosten gaan hiermee omlaag en het comfort voor de gebruiker omhoog.

Financiering

  • Investeer in een warmtepomp, biomassaketels, pelletkachels of een zonneboiler en maak gebruik van de subsidieregeling Investering Duurzame Energie
  • Met de Energie Investeringsaftrek en Mia\Vamil ontvangt u fiscaal voordeel door te investeren in duurzame verwarming
  • De subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties richt zich op sportverenigingen en sportstichtingen die willen verduurzamen

Wet- en regelgeving

  • Het Activiteitenbesluit per 1 januari 2016 bevat een aantal erkende maatregelen met betrekking tot verwarming voor utiliteitsbouw
  • Het energielabel is verplicht bij de bouw, verkoop of verhuur van woningen en utiliteitsgebouwen. Het energielabel laat de energieprestatie van een gebouw zien en welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn, óók op het gebied van verwarmen
  • Nieuwe woningen en utiliteitsgebouwen moeten voldoen aan strenge EPC-eisen

Uit de praktijk : Zwembad Dijnselburg in Zeist bespaart ruim 50% energie

Drie jaar na de renovatie van Zwembad Dijnselburg in Zeist zijn de resultaten van de energiebesparende maatregelen beter dan verwacht. Dankzij een halvering van het energiegebruik bespaart het zwembad 180.000 euro per jaar. Lees het verhaal

Publicatie: verduurzamen van sportaccommodaties

Sportaccommodaties verbruiken veel energie. De energierekening is daarmee een stevige kostenpost. Zowel eigenaren als sportverenigingen profiteren van duurzame sportaccommodaties. In de publicatie Verduurzamen van Sportaccommodaties staan voorbeelden ter inspiratie van sportaccommodaties die zijn verduurzaamd.

VakbeursEnergie

Nationaal Expertisecentrum Warmte

Werkt u in de gebouwde omgeving, agro/tuinbouw of industrie? En wilt u uw warmte- en koude voorziening verduurzamen? Dan kunt u bij het Nationaal Expertisecentrum Warmte terecht voor informatie.

RVO.nl op Vakbeurs Energie

Tijdens Vakbeurs Energie zijn adviseurs van RVO.nl op locatie 4.A010 aanwezig. Bezoekers kunnen voorafgaand aan de beurs online een afspraak maken met RVO-adviseurs. Daarnaast verzorgt RVO.nl een aantal lezingen en workshops

Registreer hier direct voor uw bezoek aan de Vakbeurs Energie.  U heeft nog tot 3 oktober om uw gratis toegangskaart te reserveren, profiteer ervan!

 

VakbeursEnergie-slider