Zonnestroom voor Fokker Logistics en Park 20-20 in Hoofddorp

Zonnestroom voor Fokker Logistics en Park 20-20 in Hoofddorp

Fokker 7, het op de Cradle to Cradle® filosofie gebaseerde logistieke gebouw, beschikt sinds vandaag over een PV installatie van 480 kWp. De installatie van 1.500 panelen wekt ruim 470.000 kWh per jaar op, genoeg voor 150 huishoudens.

Uniek in dit project is de samenwerking tussen de verschillende partijen. Fokker 7 is ontwikkeld door een joint venture van de Delta Development Group, VolkerWessels en de Reggeborgh groep. Dit geldt ook voor de op het dak gesitueerde PV installatie. Al tijdens de bouw van de PV installatie werd het pand verkocht aan Standard Life Investments. Het eigendom en de exploitatie van de PV installatie blijven echter in handen van de speciaal daarvoor opgerichte entiteit, Park 20|20 Solarpark.

Eén dak, meerdere afnemers

Het PV systeem is gebouwd door Ikaros Solar. Alexis Fischer van Ikaros: ”Het was een uitdaging om zoveel mogelijk zonnepanelen op het dak te kunnen plaatsen. Vanwege het logistieke gebruik zijn er grote kolomvrije overspanningen in het gebouw. Door een inventief ontwerp van het legplan (van de zonnepanelen) en een goede samenwerking met de constructeur, hebben we toch twee keer zoveel zonnepanelen kunnen plaatsen dan eerder was gepland. Bovendien liggen de panelen pal op het zuiden en leveren daardoor een optimale hoeveelheid energie”.

Het PV systeem produceert zonne-energie voor enkele gebouwen op het Fokker Logistics Park, maar ook voor het nabij gelegen het Cradle to Cradle® kantorenpark Park 20|20 in Hoofddorp.

ikaros-hoofddorp

Meer informatie: Ikaros Solar