VolkerWessels Vastgoed lanceert ZuiverWonen

VolkerWessels Vastgoed lanceert ZuiverWonen

In Delft en Ter Aar komen de eerste woningen van het ZuiverWonen concept dat wordt gerealiseerd door VolkerWessels Vastgoed. Volgens het vastgoedbedrijf is het concept wonen anno 2050, een nieuwe standaard op het gebied van levenskwaliteit.

Persbericht – ZuiverWonen is een woningconcept gebaseerd op biobased materialen, een overschot aan energie en gezond leven. Het concept is ontstaan uit de eindeloze inspiratie van de natuur. Inspiratie om te komen tot een volledig nieuwe manier van wonen; het beste voor de aarde en het beste voor de mens. De woning is ontworpen door architectenbureau Zeinstra Veerbeek, met de kennis en ervaring van VolkerWessels Vastgoed. Zo komen design, techniek en natuur samen in ultiem woongenot.

De woning bestaat voor bijna de helft (44%) uit biobased materialen. Materialen die door de natuur kortcyclus hernieuwbaar zijn, zoals hout, vlaswol en riet. Daarnaast is de woning voor 87% circulair. Het regenwater wordt geheel geïnfiltreerd en vastgehouden op de kavel waarmee overlast door extreme regenbuien wordt voorkomen en het gehele dakoppervlakte is afgekoppeld van het riool. Het sedumdak draagt bij aan de co2 opname en houdt daarnaast ook water vast. Doormiddel van waterbesparende maatregelen kan er voor 80% worden bespaard op drinkwater gebruik. Zo voorkomt de regenton in de tuin onnodig drinkwater verbruik. Verder werkt de woning meer groene stroom op dan nodig voor Nul op de Meter. De woning wekt zelfs meer dan voldoende stroom op om een elektrische auto 4500 km elektrisch te laten rijden. De ZuiverWonen woning heeft een oppervlak van 170 m² gbo met een grote living en veel (slaap) kamers. Daarnaast beschikt het huis onder andere over een bijkeuken, berging, vliering en veranda.

ZuiverWonen

De eerste woningen van het ZuiverWonen concept gaan 22 oktober in verkoop bij het Hollands Hof in Ter Aar (www.hethollandshof.nl) Een tweede locatie in Delft volgt spoedig. Meer informatie is te vinden op zuiver-wonen.com

Bron: Persbericht VolkerWessels Vastgoed