Start bouw NeroZero-woning Heerhugowaard

Start bouw NeroZero-woning Heerhugowaard

In Heerhugowaard is door TNO-directeur Peter Paul van ‘t Veen het startschot gegeven voor de bouw van een NeroZero meetwoning. De NeroZero-woning is een initiatief van Koppen Bouwexperts en TNO en staat voor ‘met zo min mogelijk zo veel mogelijk’.

Persbericht – In de tijdelijke meetwoning worden innovaties op het gebied van ventilatie, zonwering en energie- en watermanagement getest en er staan nog meer innovaties op stapel. Het NeroZero-lab is een van de bouwstenen in een volgende fase van duurzame ontwikkeling in de woningbouw. De lab-woning wordt casco opgeleverd om er innovatieve technieken te kunnen inbouwen. De NeroZero-woning is onderdeel van het project Nieuw Waard in Heerhugowaard. van ontwikkelaar Timpaan uit Rijsenhout. Timpaan ondersteunt het initiatief van de NeroZero-woning dan ook van harte.

Nieuw Waard

De eerste paal voor het project Nieuw Waard werd dezelfde dag door wethouder G.E. Oude Kotte geslagen. Het project bestaat uit 96 onderhoudsarme en energiezuinige woningen verdeeld over 3 fasen omsloten door water met eilandjes en een prachtige parkstrook. De architectuur is hedendaags met historiserende elementen. Inmiddels zijn de eerste twee fasen van Nieuw Waard in verkoop gebracht en grotendeels verkocht. De derde fase bestaande uit 35 woningen en zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2017 in verkoop gaan.

Het project bestaat uit 24 drie-onder-één-kapwoningen, 4 semibungalows, 40 halfvrijstaande woningen, 6 vrijstaande woningen en 22 Timpaan Verandawoningen. De meeste woningen hebben standaard een garage. De woningen worden gerealiseerd door Scholtens Bouw te Wognum. De Timpaan Verandawoning® is een betaalbaar woningbouwconcept ontwikkeld door Han Assink van Timpaan. De grondgebonden woning is door zijn minimale diepte en modulaire opbouw een aantrekkelijke optie voor stedenbouwkundigen die moeten ontwerpen waar traditionele woningbouw niet mogelijk is.

Zeer energiezuinige koopwoning

In Bodegraven ontwikkelt Timpaan 140 woningen in gebiedsontwikkeling Nieuw Weideveld. Er komen 90 zeer energiezuinige koopwoningen en 50 huurwoningen voor de vrije sector. Voor de volgende bouwfase van woonwijk Weideveld heeft de gemeente vorig jaar een marktconsultatie gehouden waarbij Timpaan als beste uit de bus kwam.

Bron: Persbericht Timpaan