WTC Utrecht eerste kantoor in Nederland met WELL certificering

WTC Utrecht eerste kantoor in Nederland met WELL certificering

CBRE Global Investors en BAM Bouw en Techniek gaan gezamenlijk het WTC Utrecht voorzien van een WELL Building Standard certificaat. Dit maakt inzichtelijk dat het gebouw voldoet aan hoogste normeringen voor de gezondheid en welzijn van de toekomstige gebruikers.

Persbericht – WTC Utrecht biedt 32.000 m2 kantoor, horeca en retail naast het Centraal Station in Utrecht. Het gebouw wordt op dit moment gerealiseerd door BAM Bouw en Techniek in opdracht van het CBRE Dutch Office Fund, een investeringsfonds van CBRE Global Investors. De bouwwerkzaamheden zijn in juni 2016 gestart, oplevering van WTC Utrecht is gepland voor begin 2018. Met het certificaat wordt WTC Utrecht het eerste kantorengebouw in Nederland waar het WELL Building Standard certificaat aan wordt toegekend.

WELL Building standard

De WELL Building Standard richt zich op het meten, certificeren en het bewaken van de gebouwkenmerken die van invloed zijn op de gezondheid en welzijn van de gebruikers van een gebouw. WELL wordt beheerd door de Internationale WELL Building Institute  (IWBI).

‘De strategie van het CBRE Dutch Office Fund richt zich op het investeren in en creëren van inspirerende werkomgevingen op dynamische locatie met innovatieve dienstverlening. Dit doen we onder andere omdat het belang van inspirerende werkomgevingen steeds groter wordt wanneer het gaat om het binden van getalenteerde werknemers. WTC Utrecht wordt het gebouw in Utrecht wat aan die verwachtingen gaat voldoen. Met het WELL certificaat onderstrepen we het belang wat wij hechten aan een gezonde werkomgeving voor gebruikers’, zegt Jaap Snellen, Head of Asset Management, CBRE Dutch Office Fund.

Gezonde werkomgeving

Ook BAM Bouw en Techniek legt de focus op een gezonde werkomgeving: ‘Duurzaamheid is een commodity geworden, de toekomst ligt op health & wellbeing van de mens. De belangrijkste asset voor ondernemingen is het arbeidskapitaal. De war-on-talent, het boeien en binden van millennials vraagt om een ander type huisvesting en procesbenadering. Voor BAM Bouw en Techniek is dit een van de speerpunten voor de komende jaren, waarbij zusteronderneming AM Real Estate Development leidend is bij het ontwikkelen van nieuwe concepten voor gezonde werkomgevingen. Deze procesverandering moet vastgoed meer waardevast maken en huurders langer binden doordat ingezet wordt op een hogere productiviteit van hun arbeidskapitaal. Wij zijn ervan overtuigd dat hier de toekomst ligt’, zegt Jaap Hazeleger, Directeur BAM Bouw en Techniek.

Bron: Persbericht CBRE Global Investors