Into Green organiseert voor tweede keer Buildin’green congres

Into Green organiseert voor tweede keer Buildin’green congres

Op donderdag 2 februari 2017 organiseert Into Green, samen met VHG, VGB, EILO, BNA en Stadswerk, voor het tweede jaar oprij het congres Buildin’green. In het theater de Maaspoort in Venlo staat  het thema ‘hoe verbinden we groen met groen’ centraal.

Het thema van het eerste congres was: hoe krijgen we onze gebouwen groen? Daarmee werden allebei de soorten groen bedoeld. Groen als in duurzaam en groen als in levend groen. En het antwoord was duidelijk: de toekomst van gebouwen gaat over gezondheid. Gezonde materialen, gezonde planeet en gezonde mensen leveren gezonde productiviteit en één van de manieren om gezonde mensen te krijgen is schone lucht en een natuurlijk aanvoelende omgeving (biofiel ontwerp).

De vraag van dit congres is dus: hoe kunnen we opdrachtgevers en architecten, die al met duurzaam en circulair bouwen bezig zijn, beter informeren over de belangrijke rol van levend groen bij een daadwerkelijk circulair en duurzaam gebouw? En andersom, hoe kunnen we de interieurbeplanter meenemen in de wereld van circulair bouwen en de bijbehorende nieuwe denkwijzen van opdrachtgevers.

Bekijk het nieuwe stadskantoor van Venlo

Gemeente Venlo besloot al in 2008  dat duurzaamheid belangrijk is. Bij het ontwerp en de uitvoering van het nieuwe stadskantoor ging het deze gemeente niet alleen meer om ‘minder slecht’, maar om ‘meerwaarde creëren voor…’ de burger, de stad, het milieu etc.  De visie van de opdrachtgever was leidend en omarmt niet alleen herkomst en herbestemming van materialen, maar ook mens, welzijn en luchtkwaliteit. En bij alle aspecten heeft levend groen nadrukkelijk een rol gekregen.

Inspirerende sprekers

Into Green organiseert Buildin’green samen met de brancheorganisatie voor architecten, de BNA, de Europese interieurbeplanters-organisatie, EILO en de vereniging voor actieve gemeenten, betrokken bij vraagstukken in de fysieke leefomgeving, Stadswerk.

Michel Weijers en Bas van de Westerlo van het C2C Expolab vertellen samen met architect Hans Goverde van Kraaijvanger Architecten en Hans van Cooten van Mostert de Winter  over het concept en de totstandkoming van het nieuwe stadskantoor. Daarna volgt een uitgebreide rondleiding met aansluitend een keynote van gerenommeerd circulair architect Thomas Rau. Nadat hij zijn visie heeft gegeven op de rol van levend groen bij groen bouwen en met ons hierover van gedachten heeft gewisseld, sluit de middag af met  de prijsuitreiking voor de beste interieurbeplanting van het jaar 2017.

Buildin’green vindt plaats op 2 februari 2017. De middag begint om 12.30 en eindigt om 17.30 uur. Er zijn vijf sprekers, een rondleiding  en een prijsuitreiking. Ben je lid van de VHG, VGB, EILO, Stadswerk of BNA dan ontvang je een korting van 20% op de reguliere entreeprijs. Je betaalt dan dus 40 euro in plaats van 50 euro exclusief 21% BTW.

Bestel je ticket en en lees meer informatie op Buildingreen.nl

Buildin’ GreeBron: Into Green