Slim besparen en beveiligen door buitenlampen met sensor

Slim besparen en beveiligen door buitenlampen met sensor
PARTNERBIJDRAGE

Je woning of bedrijfspand optimaal beveiligen is een belangrijke zaak. Er zijn heel wat manieren om je eigendom te beschermen tegen zowel inbrekers als hoge energiekosten. Buitenlampen met sensor zijn de ideale oplossing voor wie zijn huis of bedrijfspand duurzamer en veiliger wil maken.

Ze verdienen dan ook een woordje uitleg over wat ze allemaal te bieden hebben.

De voordelen

Dergelijke buitenlampen wordt vaak toegepast om inbrekers af te weren, maar het is ook de ideale oplossing om het terrein te verlichten als het donker is en je bijvoorbeeld laat thuiskomt of lange overuren hebt gedraaid. Op die manier staat de lamp niet de hele avond aan, maar brandt die pas als het nodig is. Daarbij bespaart een dergelijke lamp enorm veel stroom. Naast dat de lamp werkt als je hem echt nodig hebt kan je zelf instellen hoe lang de lamp moet blijven branden. Rondom duurzaam, veilig en gebruiksvriendelijk.

Aandachtspunten

Bij aankoop van een buitenlamp met sensor is het belangrijk rekening te houden met de reikwijdte. Is deze te klein dan gaat de lamp misschien pas aan als je er heel dichtbij staat. Is deze echter te groot, dan gaat hij al branden als je gewoon op straat voorbij het pand loopt!

De juiste gradenhoek kiezen is vervolgens ook van belang: als je een exemplaar zoekt dat enkel van voor moet detecteren, kies je best een relatief kleine hoek. Als hij echter ook in de breedte beweging moet kunnen opmerken, dan is een bredere gradenhoek misschien wel beter. Deze hoek kan je trouwens ook zelf wat bepalen door de sensor voor een deel af te dekken. Vaak hebben dergelijke lampen met sensor infraroodstraling, zodat ze niet reageren op bijvoorbeeld bewegingen van bomen of struiken.

Schemersensor

Een buitenlamp met schemersensor is pas écht handig als je niet wil riskeren dat de buitenlamp onnodig een halve dag blijft branden. Als je bijvoorbeeld wel gedurende de hele nacht verlichting nodig hebt, maar wil dat de lamp stopt met branden zodra de zon op komt, dan kan je zelf het aantal lux instellen, waardoor dit automatisch geregeld wordt.

Een duurzamere wereld begint bij jezelf. Alle kleine beetjes helpen.