Expertgroep Klimaattechniek zorgt voor inzicht in all-electric verwarmingssystemen

Expertgroep Klimaattechniek zorgt voor inzicht in all-electric verwarmingssystemen

In een nieuw rapport van Expertgroep Klimaattechniek is een overzicht gemaakt van de bestaande technieken voor energieneutrale woningen die geen gebruik maken van fossiele brandstoffen. Naast een overzicht biedt het rapport ook een financiële analyse tussen hoge en lage investeringskosten.

Persbericht – Bij (bijna) energieneutrale woningen zijn verwarmingssystemen steeds minder gebaseerd op fossiele brandstoffen. De Expertgroep Klimaattechniek deed samen met De Energiemanager en met financiële ondersteuning van de stichting Promotie Installatietechniek (PIT) een onderzoek naar bestaande technieken voor all-electric energieneutrale woningen. Het accent lag daarbij op installatietechnische voorzieningen.

Een overzicht van die technieken staan beschreven in het Technisch Rapport Klimaattechniek 28. Dit rapport biedt praktische aandachtspunten die van belang zijn bij het ontwerp van en specifieke aandachtspunten voor een energieconcept voor een all-electric energieneutrale woning. Met het brede overzicht van all-electric technieken is dit rapport niet alleen interessant voor installatiedeskundigen, maar ook voor opdrachtgevers en ontwerpers.

In het rapport is een financiële analyse opgenomen waarin een afweging wordt gemaakt tussen hoge investeringskosten met lagere energiekosten (zoals met een warmtepomp), en lage investeringskosten met hogere energiekosten (zoals met weerstandsverwarming).

Het rapport is voor leden gratis te downloaden via de TVVL-kennisbank.

Bron: TVVL

Beeld : DHS / DHS