Opnieuw succesvolle groepsaankoop zonnepanelen

Opnieuw succesvolle groepsaankoop zonnepanelen

Meer dan 1.800 inwoners van Zuid-Holland hebben meegedaan aan een groepsaankoop zonnepanelen van SamenZonneEnergie. Door de groepsaankoop lag de prijs bijna 30% lager dan de actuele marktprijs. In februari 2018 worden de zonnepanelen geplaatst.

Persbericht – De zesde groepsaankoop zonnepanelen in de provincie Zuid-Holland is succesvol afgerond. Ruim 1.810 inwoners accepteerden het aanbod van de winnende leverancier SolarNRG. De actie werd georganiseerd door Zuid-Hollandse gemeenten in samenwerking met iChoosr.

Verloop van de actie

Vanaf midden februari konden inwoners van Zuid-Holland zich vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop, meer dan 5.030 mensen hebben dit gedaan. SolarNRG kwam tijdens de veiling in maart als winnaar uit de bus met een zeer scherpe prijs. Hun bod lag gemiddeld 29% lager dan de actuele marktprijs. Alle deelnemers ontvingen vervolgens een aanbod op maat voor een compleet zonnepanelensysteem.

Resultaat

Uiteindelijk hebben ruim 1.810 deelnemers besloten het aanbod te accepteren. Hierdoor worden tegen eind februari 2018 naar schatting 18.000 zonnepanelen geplaatst.

SamenZonneEnergie heeft, in samenwerking met 85 gemeenten, in totaal 11 groepsaankopen afgerond. Hierdoor zijn er in Nederland via de groepsaankopen al meer dan 135.000 zonnepanelen geplaatst.

Bron: Persbericht SamenZonneEnergie