Eerste Nul-op-de-Meter Keurcertificaat uitgereikt

Eerste Nul-op-de-Meter Keurcertificaat uitgereikt

Het eerste Nul-op-de-Meter Keurcertificaat (NOM Keur) is uitgereikt aan Janssen de Jong. Het Nul-op-de-Meter-nieuwbouwconcept van het bedrijf biedt vier elektrische oplossingen voor energieneutraal bouwen.

Persbericht – Tijdens de Provada heeft Hans Smits, CEO van Janssen de Jong Groep, het NOM keur (Nul Op de Meter) certificaat in ontvangst genomen. Janssen de Jong ontvangt als eerste bedrijf in Nederland dit onafhankelijke keurmerk voor haar NOM Nieuwbouwconcept.

Het NOM Keur is door Stroomversnelling en haar partners ontwikkeld, zodat men erop kan vertrouwen dat een bedrijf met een NOM-Keurgarantie de energieprestatie verbetert én kwaliteit levert, behorend bij een Nul-op-de-Meter woning. Hierbij wordt gekeken naar technische specificaties, kwaliteitsborging, documentatie, prestatiemetingen en de ervaringen van de eindgebruikers.

Duurzaamheid en ambitie centraal

In een markt waarin de duurzaamheidsopgave in het beleid en de ambities van partijen steeds meer prioriteit krijgt, lanceert Janssen de Jong haar NOM-nieuwbouwconcept. Janssen de Jong werkt in dit nieuwbouwconcept met een NOM-matrix, waarmee in een vroeg stadium de ambitie en duurzaamheidsopgave van de opdrachtgever concreet gemaakt kan worden. Hierbij is de klantvraag leidend.

Binnen dit concept maakt Janssen de Jong gebruik van verschillende beproefde technieken. Afhankelijk van de uitkomsten van de NOM matrix wordt een technisch concept geadviseerd. Janssen de Jong biedt daarbij, naast een hoogwaardige thermische schil, de keuze uit vier verschillende volledig elektrische oplossingen.

De techniek

Centraal in deze concepten staan de zonneboiler, de ventilatiewarmtepomp, de luchtwarmtepomp of de bodem-warmtepomp. Deze warmte-opwekkers kunnen worden gecombineerd met een gebalanceerd ventilatiesysteem en verschillende afgiftesystemen. Alle componenten zijn op elkaar afgestemd en het concept is in samenspraak met de ketenpartners van Janssen de Jong (Projectontwikkeling, Janssen de Jong Bouw en OnderhoudPlus) tot stand gekomen. Door de complete keten te betrekken wordt een totaaloplossing geboden: van initiatief tot exploitatie wordt de opdrachtgever volledig ontzorgd om prestaties te garanderen voor minstens tien jaar.

Bron: jajo.com